Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Έρχονται 15.000 προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία και ελεγκτικούς μηχανισμούς

υπάρχουν ανάγκες, εξήγγειλε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Μιλώντας στον Σκάι, ο Γιώργος Κατρούγκαλος (φωτό) ανέφερε ότι θα γίνουν 15.000 προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία και ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Επανέλαβε ότι όλες οι δικαστικές αποφάσεις θα εφαρμοστούν και ότι περίπου 3.500 υπάλληλοι πρόκειται να επιστρέψουν στο δημόσιο:
“Κανείς δεν θα χάσει τη θέση του στο δημόσιο. Θα προχωρήσουμε σε ένα τίμιο σύστημα αξιολόγησης και κινητικότητας που δεν σημαίνει απόλυση”.
Ο κ. Κατρούγκαλος κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι αυτό που έκανε ήταν μια αντιμεταρρύθμιση:
“Η αξιολόγηση που έκανε ήταν φερετζές για την απόλυση”, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων τόνισε ότι “μέχρι να ανακάμψει η οικονομία δεν μπορεί να βελτιωθεί η μισθολογική κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων”.

Ελλείψεις

Τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας, θα θέσει την Παρασκευή στον υπουργό Υγείας η εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).
Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και τα τεράστια προβλήματα των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.
Σημειώνεται ότι απαιτούνται τουλάχιστον 600 νοσηλεύτριες για να λειτουργήσουν μόνον οι 200 κλειστές θέσεις νοσηλείας σε μονάδες εντατικής θεραπείας όλης της χώρας.
Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τις εντατικές, λόγω και της αυξημένης νοσηρότητας από την εποχική γρίπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: