Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελέας για τον γιατρό χωρίς πτυχίο! Πηγή:www.dimokratiki.gr

Tη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως ποινικών αδικημάτων παρήγγειλε στην Πταισματοδίκη Ρόδου η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κυριακή Κλιάμπα για τη διερεύνηση της υπόθεσης με καταγγελλόμενο για τη χρήση πλαστού πτυχίου ιατρό, που υπηρετούσε επί 4 συναπτά έτη σε παρακλινική υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Βασίλης Παπανικόλας, υπέβαλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και στο Tμήμα Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αναφορά, σύμφωνα με την οποία ιατρός που απασχολείτο ως ειδικευόμενος, φέρεται να προσελήφθη με «μαϊμού» πτυχίο!!
Αναφορά έχει υποβληθεί εξάλλου και στους Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας, ενώ χθες ενημερώθηκε με σχετικό υπόμνημα και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Θυμίζουμε ότι το διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ενημερώθηκε σχετικώς στην τελευταία του συνεδρίαση και έπαυσε τον ιατρό, ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει προχωρήσει σε ανάκληση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, που του είχε χορηγηθεί.
Σε εκτέλεση εγκυκλίου του πρώην Υπουργού Εσωτερικών κ. Κυριάκου Μητσοτάκη η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου απέστειλε το σύνολο των πτυχίων των ιατρών που απασχολούνται, για έλεγχο.
Την 7η Ιανουαρίου 2015 παρελήφθη από το Υπουργείο Υγείας αναφορά μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, από την πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Ελλάδα σύμφωνα με την οποία ο τίτλος σπουδών του συγκεκριμένου ιατρού, στην ακτινολογία, ήταν πλαστός!
Ο καταγγελλόμενος διαβεβαιώνει πάντως ότι ο τίτλος σπουδών του είναι γνήσιος, θεωρεί ότι υπήρξε πρόβλημα στο τμήμα μηχανοργάνωσης του πανεπιστημίου του, μετέβη στη Βουλγαρία και ζήτησε εξηγήσεις, ενώ διαβεβαίωσε οικείους του ότι η γραμματεία του πανεπιστημίου διαβεβαίωσε ότι η σφραγίδα στο πτυχίο του είναι γνήσια και ερευνά την υπόθεση.
Εξυπακούεται ότι αν στην πορεία από τις διενεργούμενες έρευνες προκύψουν νέα στοιχεία, που να καταρρίπτουν τα όσα βεβαίωσε η πρεσβεία της Βουλγαρίας, η υπόθεση θα έχει άλλη τροπή.
Στο μεταξύ χθες αναρτήθηκε στην «Διαύγεια» διαπιστωτική πράξη του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου περί παύσεως του συγκεκριμένου ιατρού.
Στην απόφαση αναφέρονται τα εξής:
Έχοντας   υπόψη: Την    αριθμ.ΔΙΔΑΔ/Φ.34/45/2843/20-03-2014     (ΑΔΑΒΙΞ4Χ-ΠΕ4)     εγκύκλιο    του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης     με θέμα «Έλεγχος νομιμότητας  πτυχίων ,  πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων».
Το αριθμ.πρωτ.22099/ 24-10-14 έγγραφο που απέστειλε η υπηρεσία μας προς την Πρεσβεία της Ελλάδος στη Σόφια , προκειμένου να διαπιστωθεί η γνησιότητα τίτλων σπουδών υπαλλήλων μας, μεταξύ των οποίων ήταν και ο τίτλος σπουδών (με αριθμ πρωτ. 19101/17-12-2009) του (…), ο οποίος υπηρετεί στο Νοσοκομείο μας ως ειδικευόμενος ιατρός (…).
Το αριθμ. πρωτ.Φ.ΠΓ-0587/330/ΑΣ3844/31-12-2014 (δικός μας αριθμ. πρωτ. 253/7- 1-2015) απαντητικό έγγραφο της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Σόφια σύμφωνα με το οποίο   ο   τίτλος   σπουδών   του   παραπάνω   αναφερόμενου   ιατρού   που κατατέθηκε στο Υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη του,   αλλά και στο Νοσοκομείο μας, δεν είναι αυθεντικός.
Το αριθμ. πρωτ. 104/13-1-15 έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με θέμα «Ανάκληση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος    Ιατρού»,    σύμφωνα     με    το    οποίο    ανακαλείται    η αριθμ.2770/12-3-10 άδεια άσκησης επαγγέλματος του εν λόγω ιατρού.
Την από 3-12-2010 σύμβαση εργασίας, ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε εφαρμογή της αριθμ. Υ10δ/101677/23-9-2010 απόφασης του Υπουργείου Υγείας, με την οποία ο παραπάνω υπάλληλος υπηρέτησε σε θέση ειδικευόμενου ιατρού (…). Στον αριθμ.4 όρο της σύμβασης αναφέρεται ότι η εν λόγω σύμβαση μπορεί να καταγγελθεί οποτεδήποτε μετά από απόφαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου (Δ2β/25416/20-9-85 έγγραφο του Υ.Υ.Π. και Κοινωνικών Ασφαλίσεων) χωρίς να τηρηθεί καμιά προθεσμία και χωρίς την υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης, εφόσον υπάρχει σπουδαίος λόγος.
Το ό,τι η παραπάνω σύμβαση σύμφωνα και με τις παρατάσεις που εγκρίθηκαν με τις αριθμ.399/20-2-13, 1468/3-9-14 και 1468/3-9-14 Αποφάσεις Διοικητή του Νοσοκομείου μας, λήγει στις 3-3-2015.
Την αριθμ.Υ10δ/οικ. 107396/22-8-07 απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ 1710/τ.Β’/27-8-07 σύμφωνα με την οποία οι γιατροί κατά την διάρκεια της παράτασης έχουν τα ίδια δικαιώματα, απολαβές και υποχρεώσεις που έχουν όλοι οι ειδικευόμενοι ιατροί και ισχύουν για αυτούς οι αρχικοί όροι της σύμβασής τους.
Την αριθμ. 3/29-1-15 απόφαση Δ.Σ του Νοσοκομείου μας με θέμα «Καταγγελία σύμβασης εργασίας ιατρού (…)».
Το αριθμ.πρωτ.2936/4-2-15 έγγραφο του Διοικητή του Νοσοκομείου μας προς τον (…) με θέμα «Καταγγελία σύμβασης σας».
Το αριθμ.πρωτ.2990/4-2-15 αποδεικτικό επίδοσης- παραλαβής του πιο πάνω εγγράφου στον (…).
ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ
Η λύση της εργασιακής σχέσης του (…)και η διαγραφή του από τη θέση του ειδικευόμενου ιατρού (…) του Νοσοκομείου μας από 4-2-15 (ημερομηνία παραλαβής της απόφασης καταγγελίας της σύμβασης), μετά από την καταγγελία της σύμβασης εργασίας του σύμφωνα με την αριθμ. 3/29-1-15 απόφαση Δ.Σ του Νοσοκομείου μας και για τους συγκεκριμένους σοβαρούς λόγους που αναγράφονται σε αυτήν (ανάκληση άδειας ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος λόγω μη ύπαρξης αυθεντικού πτυχίου)».


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: