Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

12/02/2015 Το «χρυσό» συμβόλαιο Άδωνι με τους Γερμανούς για την Υγεία! Τι ανακάλυψε ο Π.Κουρουμπλής(ΗealthReport.gr)

Ευθυμιάδου
Χρυσές απεδείχθησαν για τους Γερμανούς εμπειρογνώμονες και την περιβόητη Task Force οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).
Ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε υπογράψει κατά τη διάρκεια της θητείας του χρυσή συμφωνία με την Task Force για την εκπόνηση μελετών για τις αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν στην ΠΦΥ και στον ΕΟΠΥΥ.Μελέτες που όμως είχε ζητήσει ταυτόχρονα από Έλληνες επιστήμονες οι οποίες βεβαίως δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ.
Η συμφωνία κλείσθηκε και η Task Force εισπράττει. Μάλιστα κατά τις σχετικές αποκαλύψεις την τότε περίοδο για το χρυσό συμβόλαιο Άδωνι με τους Γερμανούς από τη εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο κ.Γεωργιάδης εμφανίστηκε μαινόμενος κατά της εφημερίδας.
Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριζε ότι πρόκειται για ανοικτό διαγωνισμό, σύμφωνα με τον οποίο, όποιος κερδίσει και εργαστεί για την ανασυγκρότηση του συστήματος θα εισπράξει και τα χρήματα. Βέβαια η αλήθεια απείχε παρασάγγας. Η συμφωνία είχε ήδη κλειστεί και το ρευστό είχε συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Όμως αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε βρήκε στα συρτάρια του υπουργείου κανένα σχέδιο δια χειρός Γερμανών και ελάχιστες πρόχειρες μελέτες.Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρει μάλιστα πως αυτά που δόθηκαν θα μπορούσαμε απλά ως χώρα να τα ζητήσουμε δωρεάν από τη Γερμανική κυβέρνηση και να μας τα δώσει.
Άγνωστο παραμένει πως θα ενεργήσει το υπουργείο Υγείας στην αποκάλυψη αυτή καθώς ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εμφανίζεται εξαγριωμένος λέγοντας σε στενούς του συνεργάτες πως «οι Γερμανοί μας δανείζουν και μας τα ξαναπαίρνουν πίσω μέσω τέτοιων συμβολαίων.»
Να σημειωθεί πως με βάση έγγραφο που υπέγραφε ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης, είχε αποφασισθεί σε πρώτη φάση για το έργο της ΠΦΥ και του νέου ΕΟΠΥΥ να διατεθούν μόνο για την πρώτη φάση 1 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά για την όλη τεχνική υποστήριξη των Γερμανών εμπειρογνωμόνων θα δίνονταν 4,5 εκατ. ευρώ.
Από την άλλη, άλλα 10 εκατ. είχε αποφασιστεί να διοχετευθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Υγεία εν δράσει» πρόγραμμα που ήταν υπό τον έλεγχο Γερμανών ειδικών με επικεφαλής τον Χ.Ράιχενμπαχ.Με βάση την απόφαση που είχε ληφθεί, τα μέλη της Task Force θα αναλάμβαναν τη «διοικητική και τεχνική υποστήριξη της Διεύθυνσης ΠΦΥ του Υ.Υ. στο πλαίσιο της υλοποίησης/εφαρμογής των τιθέμενων στόχων στο πρόγραμμα του Κυβερνητικού Εργου, καθώς και των προτεινόμενων δράσεων στο πρόγραμμα Health in Action. Το έργο προωθείται υπό τις ανωτέρω αυστηρές προϋποθέσεις και έχει διάρκεια 24 μήνες».
task force
Η πρώτη σύμβαση που προβλέπει την πρώτη…δόση στους Γερμανούς ύψους 1 εκατ. ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: