Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Εβδομάδα αλλαγών στις διοικήσεις της Υγείας ξεκινά την Τρίτη - Σε δεύτερο χρονο οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ(Υgeia360.gr)

Από Βασίλη Βενιζέλο
Πανέτοιμη εμφανίζεται ήδη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου η ερχόμενη εβδομάδα, η οποία ξεκινά την... Τρίτη, να είναι μία εβδομάδα σαρωτικών αλλαγών στις διοικήσεις τόσο στις διοικήσεις των 7 Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας όσο και σε σειρά εποπτευομένων από το υπουργείο Υγείας φορέων, συγκεκριμένα τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).
Σύμφωνα με όλα τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, φαίνεται ότι η αλλαγή στην κορυφή της διοίκησης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα πραγματοποιηθεί σε δεύτερο χρόνο, καθώς τα πρόσωπα τα οποία έχουν εκδηλώσει την διαθεσιμότητά τους για να αναλάβουν τις θέσεις του προέδρου και των δύο αντιπροέδρων του Οργανισμού δεν ικανοποιούν σε καμία περίπτωση την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα η σχετική αναζήτηση να συνεχίζεται.
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, στη θέση του θα παραμείνει ο ένας από τους δύο σημερινούς αντιπροέδρους του ΕΚΑΒ, προκειμένου να διατηρηθεί η συνέχεια στην διοίκηση του Κέντρου, η οποία θα έχει πάρα πολύ βαρύ έργο στη συνέχεια, καθώς θα επιφορτισθεί με την εντολή να ολοκληρώσει τάχιστα, αλλά με διαφάνεια και αξιοπιστία τον πολύπαθο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, ένας διαγωνισμός ο οποίος διαρκεί ήδη... επτά (7) χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: