Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ποινικές διώξεις σε έξι γιατρούς για υπερκοστολογήσεις

Της Εύας Καραμανώλη


Νέες βαριές ποινικές διώξεις ασκήθηκαν σε βάρος γιατρών δημοσίου νοσοκομείου αναφορικά με υπόθεση υπερκοστολογήσεων αναλώσιμων υγείας, αιμοστατικών, τα οποία προμηθεύονταν υπερκοστολογημένα από συγκεκριμένες εταιρίες με αδιαφανείς διαδικασίες.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος έξι γιατρών και οκτώ διοικητικών στελεχών για κακούργημα που επισύρει ακόμα και την ισόβια κάθειρξη καθώς διαπιστώθηκε ότι μόνο από αυτές τις προμήθειες ζημιώθηκε σε μια τριετία το Δημόσιο (2007-08-09) με τουλάχιστον 3,2 εκατομμύρια ευρώ.
Οι διαδικασίες προμήθειας χαρακτηρίζονται αδιαφανείς αφού γίνονταν με απευθείας ανάθεση και χωρίς σύμβαση με τεράστιο προφανώς κέρδος των εμπλεκομένων και αντίστοιχη ζημία του δημοσίου ταμείου.
Συγκεκριμένα για την υπόθεση όπου διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 6 γιατρών και 8 υπαλλήλων δημοσίου νοσοκομείου για:
Απιστία στην υπηρεσία κατ΄ εξακολούθηση από κοινού τελεσθείσα, με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ αλλά και τα 150.000 ευρώ, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Την υπόθεση θα αναλάβει ανακριτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: