Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ ΣΤΙΣ 17-1-2011

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕΙ.... ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ....... ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/2/2011 ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ  ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ  ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΚΑΒ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ Α ΖΩΝΗΣ .
ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΊΣΤΕ.........ΑΠΑΝΤΕΣ ΚΥΡΙΟΙ!!!!


Η νέα χρονιά επαναφέρει στην επικαιρότητα όλα τα κρίσιμα θέματα της Υγείας και μάλιστα σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον δραματικής υποχρηματοδότησης του Ε.Σ.Υ. με ταυτόχρονη περικοπή των κοινωνικών δαπανών όπως προβλέπεται από το επικαιροποιημένο μνημόνιο και τον καθ’ υπόδειξη προϋπολογισμό του 2011. Αφού  λοιδόρησαν τον Έλληνα πολίτη ως τεμπέλη και αντιπαραγωγικό, αφού τον ονόμασαν συνδαιτυμόνα στο διαχρονικό φαγοπότι, τα παχύδερμα της πολιτικής, και τελικά του άρπαξαν τις λιγοστές  αποδοχές του   και τον απογύμνωσαν από κάθε ασπίδα εργασιακής προστασίας τώρα του ετοιμάζουν το τελικό χτύπημα. Του στερούν το δικαίωμα στην πρόσβαση στο «δημόσιο» σύστημα Υγείας. Εάν σε κάποιο δείκτη το Ε.Σ.Υ. με όλες του τις παθογένειες (τη σπατάλη, την κακομοιριά και τη διαπλοκή) έπαιρνε καλό βαθμό ήταν στην προσβασιμότητα του απλού ανθρώπου στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας. Τώρα ανερυθρίαστα μιλούν για «συγχωνεύσεις» Νοσοκομείων «εξορθολογισμό» λειτουργίας, μείωση λειτουργικού κόστους. Αρχίζουν δε από τα εύκολα, στερώντας τα Νοσοκομεία της περιφέρειας από εφημερεύοντες ιατρούς. Εν τω μέσω του θέρους η κυβερνητική πλειοψηφία αγνοώντας τις προειδοποιήσεις όλων των επιστημονικών φορέων (ιατρικών συλλόγων, συλλόγων νοσηλευτών κ.λ.π.) με την γνωστή διά ανατάσεως της χειρός ελαφρότητα με την οποία συνηθίζει να επικυρώνει νομοθετήματα  εψήφισε τον νόμο 3868/2010. Αυτός προβλέπει συγκεκριμένο αριθμό εφημεριών για κάθε γιατρό του Ε.Σ.Υ. μηνιαίως ανάλογα με τον βαθμό του, με επιπρόσθετα την πρόβλεψη ότι εφ’ όσον κάποιο Νοσοκομείο έχει αυξημένες ανάγκες εφημεριακής κάλυψης, δικαιούνται οι γιατροί να πραγματοποιούν πρόσθετες εφημερίες οι οποίες θα αποζημιώνονται από τα υπερχρεωμένα Νοσοκομεία. Αυτά που αδυνατούν να αποπληρώσουν την καθημερινή λειτουργία τους (πετρέλαιο, γραφική ύλη, συντήρηση μηχανημάτων κ.λ.π.).
Σαν να μην έφτανε αυτό μέσα στον Δεκέμβριο η  ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών επέβαλε πλαφόν στον αριθμό αυτών των πρόσθετων εφημεριών (9% ) αφήνοντας πρακτικά χωρίς εφημερεύοντες την πλειοψηφία των τμημάτων των Νοσοκομείων της περιφέρειας, ανάμεσα σε αυτά και το δικό μας, και απλήρωτους τους γιατρούς για τις επιπλέον εφημερίες που πραγματοποίησαν από 1ης Οκτωβρίου μέχρι σήμερα. Επιπλέον ο συνεχόμενος μαρασμός του Νοσοκομείου  μας που έχει ως βασική αιτία την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση με μείωση των προσλήψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τη συνεχή τροποποίηση της λειτουργίας του κατά το δοκούν του εκάστοτε διορισμένου τεχνοκράτη συμβαδίζει με την ανθρωπιστική κρίση που διέρχεται η ελληνική κοινωνία αυτή την χρονική στιγμή. Από την άλλη μόνο το στοιχείο της αύξησης κατά 30% στην επισκεψιμότητα του Νοσοκομείου αρκεί να αποτρέψει κάθε σκέψη συγχωνεύσεων κλινικών και τμημάτων. Θα πρέπει λοιπόν να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις των εργαζομένων  και να  προχωρήσουν  αποφασιστικά στις προσλήψεις του αναγκαίου νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο κανείς από τους νοσηλευόμενους ασθενείς μετά την εισήγηση της νοσηλευτικής υπηρεσίας για τις δραματικές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού.
Οδηγός επιβίωσης για το Νοσοκομείο και τα Κ.Υ είναι τα παρακάτω άμεσα αιτήματα:

α) απόσυρση της αναλογίας 5/1 για τις προσλήψεις στην Υγεία,

β) απόσυρση της υπουργικής απόφασης του 9% για τις πρόσθετες εφημερίες,

γ) επιχορήγηση των πρόσθετων εφημεριών για την ασφαλή λειτουργία του συστήματος περίθαλψης,

δ) προσλήψεις του αναγκαίου ιατρικού κα νοσηλευτικού προσωπικού επικουρικού και μόνιμου,

ε) άμεση υλοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας για τοποθέτηση του νοσοκομείου και των Κ.Υ και φυσικά των μικρών νησιών μας στην Γ΄ζώνη ώστε να δοθούν κίνητρα σε συναδέλφους να έρθουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ακριτική περιοχή μας.

Αποφάσεις:

α) Μετά την εισήγηση της νοσηλευτικής υπηρεσίας για τις δραματικές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και αισθανόμενοι το υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους νοσηλευόμενους ασθενείς και αφου ο εργοδότης  δεν εκπληρώνει τις νόμιμες ή συμβατικές του υποχρεώσεις στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας  να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις από 24-1-2011 υπό μορφή επίσχεσηςεργασίας συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στο Δήμο καιστην Περιφέρεια εάν
 μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί έστω και προσωρινή λύση.
β) Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Ρόδου αφού υπέστησαν κι αυτοί την μνημονιακή λαίλαπα όπως και όλοι οι μη μετέχοντες στο φαγοπότι της εξουσίας πολίτες, παρεμποδίζονται τώρα με νόμο  να είναι στο πλευρό των ασθενών πολιτών σε 24ωρη βάση. Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να πληροφορήσουμε τους συμπολίτες μας ότι για λόγους αξιοπρέπειας αδυνατούμε να παρέχουμε σε εθελοντική βάση υψηλού επιπέδου εφημεριακό έργο και ενημερώνουμε ότι εάν δεν υπάρξουν επιμέρους τροπολογίες κατάργησης του 9% για τις επιπλέον εφημερίες και ένταξη στην Γ’ζώνη θα κατατεθούν προγράμματα γιατον μήνα Φεβρουάριομε βάσει τον νόμο του κράτους που σημαίνει ότι
 σε αρκετές κλινικές και τμήματα πρώτης γραμμής  δεν θα υπάρχουν για όλο τον μήνα εφημερεύοντες
 γιατροί  με τον κινδυνο τα επείγοντα περιστατικά να παραπέμπονται στα Νοσοκομεία της Α' ΖώνηςΣαν υπευθύνους για αυτό μπορούν να αναζητήσουν τους εκλεγμένους των αντιπροσώπους δηλ τους βουλευτές και τους Υπουργούς της κυβέρνησης οι οποίοι νομοθετούν και οι οποίοι προκαλούνται δημοσίως να εξηγήσουν στους πολίτες τα αποτελέσματα των επιλογών τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: