Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις στην Υγεία


Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν – προς το παρόν – γιατροί και φαρμακοποιοί.
Οι γιατροί του ΙΚΑ επιστρέφουν από τη Δευτέρα στην εργασία τους. Η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕΣΥΠΙΚΑ) συνεδρίασε την Παρασκευή και αποφάσισε τα εξής:
Αναστέλλονται, προς το παρόν, τις κινητοποιήσεις στον χώρο του ΙΚΑ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι.
Οι γιατροί δεν αποδέχονται προσχηματικούς διαλόγους και συμμετέχουν μόνο σε διάλογο στη βάση του διεκδικητικού πλαισίου που φορείς και γιατροί έχουν αποφασίσει.
Σε συνεχή συμπαράταξη με όλους τους χώρους, νοσοκομειακούς γιατρούς, ελευθεροεπαγγελματίες, λοιπές επαγγελματικές ενώσεις και σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους, θα προσπαθήσουν να ακυρώσουν στην πράξη, το νομοσχέδιο με προσφυγές, δράσεις και κινητοποιήσεις.
Στις 23 Φεβρουαρίου, συμμετέχουν στην απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΕΣΣΕ με πανυγειονομική απεργία και με αίτημα αιχμής, Υγεία, ανθρώπινη και αξιοπρεπή εργασία του γιατρού.
Καλούν όλους τους Συλλόγους σε συνελεύσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα για αποφάσεις δυναμικής παρουσίας του κλάδου στις επερχόμενες εξελίξεις
Θα συνεργασθούν το επόμενο διάστημα με τους άλλους Κοινωνικούς Φορείς για κοινές δράσεις, ώστε να μην μετατραπεί το η Υγεία από κοινωνικό αγαθό, εμπόρευμα στα χέρια εκείνων που επιθυμούν αντί την Κοινωνική Προστασία την εμπορευματοποίηση και την κερδοσκοπία.
Θα απαιτήσουν και θα διεκδικήσουν και δικαστικά την κατοχύρωση και την εφαρμογή του 20λεπτου χρόνου εξέτασης του ασθενή, μέσα και από τα τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία του ασφαλισμένου, να μην υποβαθμίζεται ο ρόλος του γιατρού του ΙΚΑ ΕΤΑΜ και συκοφαντείται ως απλός συνταγογράφος.
Θα καταβληθεί προσπάθεια να ενημερωθούν οι πολίτες-ασφαλισμένοι για τις επιπτώσεις και τις παρενέργειες του απαράδεκτου αυτού νομοσχεδίου.
Ζητούν άμεση πρόσληψη όλων των απολυμένων γιατρών του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων γιατρών ΙΚΑ ΕΤΑΜ και κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους
Νοσοκομειακοί
Την απόφασή τους να μετάσχουν στην απεργία της 23ης Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).
Η Ομοσπονδία καλεί τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες να θέσουν ως αίτημα αιχμής της απεργίας
αυτής τις εξελίξεις στην υγεία και να συμπαραταχθούν σε ένα πλατύ μέτωπο προάσπισης της δημόσιας υγείας, το οποίο θα ανατρέψει τους καταστροφικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
Καλεί όλα τα νοσοκομεία της χώρας σε συνελεύσεις και σε συντονισμένο πρόγραμμα καταλήψεων ταμείων νοσοκομείων σε εφημερίες και τακτικά ιατρεία για να μην πληρώνει ο λαός.
Φαρμακοποιοί
Σε αναστολή των κινητοποιήσεων προχωρούν και οι φαρμακοποιοί. Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) συνεδριάζει τη Δευτέρα, προκειμένου να αξιολογήσει το ψηφισθέν νομοσχέδιο και να αποφασίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου.
Οι φαρμακοποιοί εξετάζουν το ενδεχόμενο δικαστικών προσφυγών κατά διατάξεων του νομοσχεδίου το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: