Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Απεργούν στις 23 Φεβρουαρίου γιατροί - φαρμακοποιοί


Μόνον επείγοντα και έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετηθούν την Τετάρτη από τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί και λοιπό προσωπικό συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών κ. Δημήτρης Βαρνάβας, επέρριψε ευθύνες στον υπουργό Υγείας, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα δημόσια νοσοκομεία:
'Ο κ. Λοβέρδος, στην πρώτη συνάντηση που είχε με την ΟΕΝΓΕ, ζήτησε δημοσίως να βάλουμε πλάτη. Δηλώσαμε άκρως επιφυλακτικοί και η εξέλιξη των πραγμάτων μας δικαίωσε. Ο κ. Λοβέρδος δεν ζητούσε συνεργάτες, αλλά συνενόχους στην κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος Υγείας', αναφέρει χατακτηριστικά ο κ. Βαρνάβας, για να σημειώσει:
'Οι σχεδιασμοί στο ζήτημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων, οι δραματικές ελλείψεις υλικών, το πάγωμα των προσλήψεων, οι κατάρρευση του συστήματος εφημέρευσης και δεκάδες ακόμη προβλήματα συνιστούν ένα εφιαλτικό σκηνικό, στο οποίο επ΄ ουδενί μπορούμε να γίνουμε συνένοχοι ή να παραμείνουμε σιωπηλοί και αδιάφοροι.
Αντιδράσαμε και θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε δυναμικά από κοινού με όλους τους γιατρούς της χώρας, με τα συνδικάτα, τις συλλογικότητες, κάθε πολίτη που ζει κι εργάζεται σ΄ αυτό τον τόπο.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου, ζητούν μάλιστα από τους κοινωνικούς φορείς να θέσουν το ζήτημα της Υγείας ως πρώτο στη λίστα αιτημάτων, ώστε να δημιουργηθεί άμεσα ένα μαζικό Μέτωπο για την Προάσπιση της Δημόσιας Υγείας'.
Φαρμακοποιοί 
Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, αποφάσισαν από κοινού να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, μαζί με τον υπόλοιπο επιστημονικό κόσμο.
Κατά τη διάρκεια της απεργίας το κοινό θα εξυπηρετείται κανονικά, από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: