Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΕΙΣ .....Η.... ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΕΣ ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ?

Για άλλη μια φορά ερχόμαστε να καταγράψουμε τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα το μοναδικό  Νοσοκομείο του Νομού μας. Υπάρχουν πλέον Τμήματα πρώτης γραμμής  που αδυνατούν να καλύψουν εφημεριακά, ολόκληρο το μήνα και όπως φαίνεται θα υπάρξουν και άλλα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Έχουμε δημοσιοποιήσει ότι το Νευροχειρουργικό τμήμα που τόσο ανάγκη το έχει η ευρύτερη περιοχή μας, λόγω δυστυχώς του αυξημένου αριθμού τροχαίων ατυχημάτων, αφήνει ακάλυπτες μέρες και εάν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση  και την τουριστική περίοδο που πλησιάζει μπορούμε να καταλάβουμε όλοι την τραγικότητα της κατάστασης.
Επαναλαμβάνουμε ακόμη μια φόρα εάν εφαρμόζαμε το νόμο 3868/2010 όσον αφορά τις εφημερίες τα υποστελεχωμένα τμήματα του Νοσοκομείου μας θα έπρεπε να αφήσουν ακάλυπτες 7-11 μέρες το μήνα !!!  Εάν δεν υπηρετούσαμε την περιοχή μας λοιπόν με βάσει το συμφέρον των συμπολιτών μας, με προγράμματα εφημέρευσης για τις περισσότερες κλινικές και τμήματα που είναι έξω από κάθε έννοια του νόμου του κράτους, τότε θα είχε επέλθει η πλήρης κατάρρευση.  Αντί λοιπόν η πολιτεία μετά από αυτή την απόφασή μας να φανεί τουλάχιστον φερέγγυα στις υποχρεώσεις της  άμεσα όσον αφορά τις οικονομικές υπερβάσεις, που είναι ελάχιστες για κάθε μήνα, ώστε να λειτουργήσει με οριακή ασφάλεια το νοσοκομείο, έστειλε ένα ποσό κατά 40% περίπου λιγότερο στο τέλος Φεβρουαρίου του 2011 για να πληρωθεί ο Οκτώβριος του 2010!!!!
Δεν μπορεί όμως μόνο η ευσυνειδησία και ο πραγματικός επαγγελματικός πατριωτισμός των Ιατρών  και Νοσηλευτών του Νοσοκομείου να κρατάει, ακόμη, το όποιο επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας, στον τόπο μας.
Επειδή οι ιατροί,  αδυνατούν πλέον να λειτουργήσουν, η Διοίκηση  προσπαθεί αλλά ατελέσφορα λόγω ότι τα προβλήματα είναι πάνω από τις δυνατότητες της οι θεσμικοί παράγοντες του τόπου μας πρέπει λοιπόν να δώσουν άμεσα λύσεις ώστε να μην θεωρηθούν τα λόγια τους  μεγαλόστομες πομφόλυγες μένοντας  αδιάφορα απαθείς στα πραγματικά μας προβλήματα.
Είναι άγνωστο πόσο, ακόμη, θα αντέξουμε.
Δεν θα σταματήσουμε, όμως, να προσπαθούμε αλλά και να καταγγέλλουμε την εγκληματική αδιαφορία των ιθυνόντων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1) απόσυρση της αναλογίας 5/1 για τις προσλήψεις στην Υγεία,
2) επιχορήγηση των πρόσθετων εφημεριών στο ακέραιο για την ασφαλή λειτουργία του συστήματος περίθαλψης,
3) προσλήψεις του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού επικουρικού και μόνιμου,
4) άμεση υλοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας για τοποθέτηση του νοσοκομείου  στην Γ΄ ζώνη (ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ) ώστε να δοθούν κίνητρα σε συναδέλφους να έρθουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ακριτική περιοχή μας.














Δεν υπάρχουν σχόλια: