Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Kινητοποιήσεις στην υγεία

Μορφή καταιγίδας παίρνουν οι κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας. Γιατροί, φαρμακοποιοί και υγειονομικοί του ΙΚΑ βρίσκονται στους δρόμους αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.
Η κατάληψη του υπουργείου συνεχίζεται για τρίτη μέρα και οι γιατροί προειδοποιούν ότι η διαμαρτυρία τους θα διαρκέσει μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, το οποίο συζητείται την Τρίτη στην ολομέλεια της Βουλής.
Στο χώρο της κατάληψης ανακοινώθηκαν οι κινητοποιήσεις όλων των φορέων:
Ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ.κ. Σωτήρης Ρηγάκης και Γιώργος Ελευθερίου ανακοίνωσαν πανιατρική απεργία 3 και 4 Φεβρουαρίου. Ο κ. Ρηγάκης κάλεσε τους γιατρούς να μην ανταποκριθούν στον απεργοσπαστικό μηχανισμό του υπουργού Υγείας, λέγοντας ότι υπάρχει θέμα πειθαρχικού ελέγχου.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας ανακοίνωσε τριήμερη πανελλαδική απεργία έως την ψήφιση του νομοσχεδίου (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη).
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιατρών του ΙΚΑ κ. Μιχάλης Βλασταράκος ,ανακοίνωσε συνέχιση των κινητοποιήσεων του κλάδου ακόμη και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αττικής ( ΕΙΝΑΠ) κ. Στάθης Τσούκαλος ανακοίνωσε κινητοποιήσεις έως και την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωνσταντίνος Λουράντος ανακοίνωσε τριήμερη κινητοποίηση των μελών του Συλλόγου την Παρασκευή, τη Δευτέρα και την Τρίτη.
Σε 24ωρη απεργία προχωρεί την Παρασκευή το υγειονομικό προσωπικό του ΙΚΑ.
Αίτημα των καταληψιών είναι να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο και να ξεκινήσει πραγματικός διάλογος με εκπροσώπους των φορέων της υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: