Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ ΣΤΙΣ 7/2/2011

Στηρίζουμε το συνδικαλιστικό αίτημα της καθιέρωσης ενός Ενιαίου Εξωνοσοκομειακού ΔημόσιουΣυστήματος Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στο οποίο θα έχουν ισότιμη πρόσβαση όλοι οι πολίτες. Σε αυτό το σύστημα όλοι οι εξωνοσοκομειακοί Ιατροί θα έχουν το
δικαίωμα να παρέχουν Υπηρεσίες, αμειβόμενοι κατά πράξη και περίπτωση δυνάμει του ισχύοντοςεκ του Προεδρικού Διατάγματος κρατικού τιμολογίου, και βάσει Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης που θα υπογράφεται μεταξύ των γιατρών  και του Υπουργού Υγείας. Η θεσμική αυτή συνδικαλιστική διεκδίκηση τίθεται αλληλένδετα με τα αιτήματα της μονιμοποίησης στο ΙΚΑ όλων τωνυπηρετούντων από πολλά χρόνια συμβασιούχων Ιατρών χωρίς δικαίωμα ασφάλισης και σύνταξηςκαι με την διαμόρφωση ενός ασφαλούς και ικανοποιητικού εργασιακού, εισοδηματικού καιεπιστημονικού περιβάλλοντος  ώστε οι Νοσοκομειακοί Ιατροί να μπορούν απρόσκοπτα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, στους νοσηλευόμενους πολίτες.
Αυτά τα αλληλένδετα μεταξύ τους αιτήματα προκειμένου να υλοποιηθούν απαιτείται ένα σοβαρόκαι μακράς πνοής νομοθετικό έργο, μετά από ενδελεχή και τεκμηριωμένο διάλογο με τους καθ ύλη αρμόδιους φορείς που πρέπει να ενσκήψουν με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία στα μεγάλα και συνεχώς επιδεινούμενα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο της  Υγείας καθώς και ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας καθολικό, δωρεάν, ποιοτικό και αποτελεσματικό. H υπεράσπιση λοιπόν του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και ενός οργανωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι η μόνη λύση
Για τους λόγους αυτούς και λόγω του υψηλού αισθήματος ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα από τα σοβαρά προβλήματα των δομών υγείας στην περιοχή μας  συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις με ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9/2/2011ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου Οι νοσοκομειακοί γιατροί παραμένουν αμετακίνητοι στη διεκδίκηση δωρεάν,αποκλειστικά δημόσιας, σύγχρονης και καθολικής νοσοκομειακής περίθαλψης.
Καταγγέλλουν τις δραματικές περικοπές προϋπολογισμών των νοσοκομείων, που τα απειλούν με άμεση αναστολή της λειτουργίας τους.
Καταγγέλλουν τη δραματική υποστελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό.
Καταγγέλλουν την αναστολή προσλήψεων νοσηλευτικού, παραϊατρικού και ιατρικού προσωπικού, ακόμα και σε θέσεις που έχουν ήδη κριθεί και έχουν εκδοθεί αποφάσεις διορισμού!
Καταγγέλλουν την απαράδεκτη τακτική να «χαρατσώνονται» από την τσέπη τους οι ασθενείς στα τακτικά και επείγοντα ιατρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: