Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Λοβέρδος: Υπήρξαν δυσλειτουργίες στο ΙΚΑ

Ναι, υπήρξαν δυσλειτουργίες στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, παραδέχτηκε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας.
Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος επεσήμανε ότι το μέτρο εφαρμόστηκε χωρίς να έχει προετοιμαστεί και πως θα βελτιωθεί από τις επόμενες μέρες. Θα λειτουργήσει – είπε – για ένα μήνα, αλλά αν δούμε ότι έχει αποτέλεσμα θα συνεχιστεί.
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα λειτουργήσει από την 1η Ιουνίου ‘πιλοτικά’ στην Κρήτη και σε έναν νομό της Μακεδονίας.
Ο νέος φορέας περιλαμβάνεται – μεταξύ άλλων – στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο συζητείται την Τρίτη στην ολομέλεια της Βουλής και ψηφίζεται την Τετάρτη.
Στοιχεία
Για προβλήματα κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής, μίλησε και ο υφυπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, ο οποίος τόνισε ότι το δίλημμα είναι εάν θέλουμε να προχωρήσουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας σε άλλο επίπεδο.
Επικαλούμενος στοιχεία τηλεφωνικής μέτρησης του ΟΠΑΔ, ο κ. Τιμοσίδης ανέφερε ότι το 37% των γιατρών του Οργανισμού δέχτηκαν τη Δευτέρα τηλεφώνημα για ραντεβού από ασφαλισμένους του ΙΚΑ.
Στο ερώτημα ‘αν οι ασφαλισμένοι επιθυμούν να συνεχιστεί η εφαρμογή του συστήματος’, το 80% των γιατρών απάντησαν ότι η απάντηση είναι θετική.
Καταλλαγή
Ο κ. Λοβέρδος έκανε προς τους γιατρούς έκκληση να συμμετάσχουν στο διάλογο, έστω και την τελευταία στιγμή. 'Έχουν όλο το χρόνο να πουν τις προτάσεις τους. Κάνουμε έκκληση για καταλλαγή και ηρεμία, προς όφελος των ασφαλισμένων', είπε ο υπουργός.



Δεν υπάρχουν σχόλια: