Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

ΟΕΝΓΕ:ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα 10 Φεβρουαρίου 2011

Α.Π:2176(α)
ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
Η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή αποφάσισε να καταστήσει νόμο του Κράτους το ψευδεπίγραφο πολυνομοσχέδιο «διαρθρωτικές αλλαγές στην υγεία…», μνημείο ουσιαστικής υποταγής της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στις εντολές της τρόικα και στις κατευθύνσεις του επικαιροποιημένου Μνημονίου για την υγεία. Μεγάλες μάζες κατοίκων στη χώρα ωθούνται σε πενιχρές συνθήκες διαβίωσης. Οι νοσοκομειακοί γιατροί με την επικείμενη θεσμοθέτηση της περικοπής του νοσοκομειακού επιδόματος και του επιδόματος βιβλιοθήκης θα υποστούν μια επιπλέον δραματική μείωση των αποδοχών.
Ο νέος νόμος βάζει οριστική ταφόπλακα στη Κλαδική Σύμβαση των νοσοκομειακών γιατρών, διαιωνίζει το εφημεριακό χάος, συνεχίζει την εξαπάτησή μας για το πλαφόν στις πρόσθετες εφημερίες, για τις προσλήψεις, για τα αυτοτελή ΤΕΠ, προετοιμάζει τις συγχωνεύσεις, κάνει ρουσφέτι στους πανεπιστημιακούς γιατρούς για τη διατήρηση του ιδιωτικού τους ιατρείου και στη γνωστή ομάδα των Συντονιστών Διευθυντών που θέλει να έχει απόλυτη εξουσία στο «φέουδό της», παραχωρεί τις προμήθειες και το φάρμακο στα μεγάλα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.
Ο νέος νόμος εξαπατά τη κοινωνία ότι οργανώνει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας «μετά από 27 χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών που εμπόδισαν τα συντεχνιακά συμφέροντα των γιατρών του ΙΚΑ» ή «το πολιτικό κόστος», όπως ισχυρίζεται ο κ. Λοβέρδος.
«Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ειρημένοι» δεν οργανώνουν την Π.Φ.Υ. ούτε πομφόλυγες διαρκείας ενός μήνα για «ελεύθερη επιλογή γιατρού και αμοιβή όλων των συμβαλλόμενων γιατρών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κατά πράξη και περίπτωση».
Η ΟΕΝΓΕ θα καταθέσει στη κοινωνία τις προτάσεις της για την οργάνωση της Π.Φ.Υ. με οικογενειακούς γιατρούς, ομάδα υγείας, νοσηλεία κατ΄ οίκον, διαρκή παρακολούθηση χρονίως πασχόντων, οργάνωση της πρόληψης – της αγωγής υγείας – της υγειονομικής διαφώτισης, υποδομές εργαστηριακού ελέγχου,διασύνδεση με τα Νοσοκομεία.
Η Εκτελεστική Γραμματεία χαιρετίζει το Αγωνιστικό Μέτωπο όλων των κλάδων των γιατρών για διεκδίκηση ολοκληρωμένου Δημόσιου Συστήματος Υγείας ΔΩΡΕΑΝ, ποιοτικού και αποτελεσματικού, που συγκροτήθηκε στη διάρκεια της μεγαλειώδους απεργιακής κινητοποίησης για απόσυρση του καταστροφικού κυβερνητικού πολυνομοσχεδίου και το οποίο δημιούργησε στενούς δεσμούς με αρκετούς Κοινωνικούς Φορείς, Εργαζόμενους στην Υγεία, Εργατικά Σωματεία,Δημοσιοϋπαλληλικές Οργανώσεις.
Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ θεωρεί ότι η συμβολή των νοσοκομειακών γιατρών στην συζήτηση μεταξύ των διαφόρων κλάδων εργαζομένων ιατρών που συμμετείχαν στην κατάληψη του Υπουργείου Υγείας ήταν αναντικατάστατη: έθεσαν σε προτεραιότητα το αίτημα για δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας περίθαλψη,που έγινε ανεπιφύλακτα αποδεκτό από όλους τους αγωνιζόμενους γιατρούς όπου και αν εργάζονται.
Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ καταδικάζει την στάση όσων πολιτικών εκφράστηκαν με τον όρο συντεχνία για τους γιατρούς και συντεχνιακά κινήματα, μη αναγνωρίζοντας την άκρως θετική κατεύθυνση του κοινωνικού χαρακτήρα των αιτημάτων και την ανάγκη επιβίωσης των γιατρών της χώρας καθώς επίσης τη νέα δυναμική του κινήματος τους. Τέλος, η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ καταδικάζει όσους συνδικαλιστές του ιατρικού κλάδου στις τοποθετήσεις τους στα ΜΜΕ δεν σεβάστηκαν το συμφωνηθέν πλαίσιο και συνέβαλλαν στο να μας κατηγορούν ως συντεχνία.
Αποφασίζουμε:
1. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-2-11. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις και με άλλες μορφές πάλης από κοινού με τις άλλες κοινωνικές οργανώσεις.
2. Απορρίπτουμε τον διάλογο με τον Υπουργό Υγείας εάν δεν γίνει στη βάση του διεκδικητικού πλαισίου του Αγωνιστικού Μετώπου, εάν δεν σεβαστεί την εφαρμογή της Κλαδικής Συμφωνίας και αν δεν προωθήσει την υπεύθυνη συζήτηση για Πρότυπο σωστής και ασφαλούς εφημέρευσης.
3. Συμμετέχουμε στην απεργία της 23ης Φεβρουαρίου και καλούμε σωματεία και Ομοσπονδίες να θέσουν ως αίτημα αιχμής της απεργίας αυτής τις εξελίξεις στην υγεία και να συμπαραταχθούν σε ένα πλατύ μέτωπο προάσπισης της δημόσιας υγείας, το οποίο θα ανατρέψει τους καταστροφικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
4. Καλούμε όλα τα νοσοκομεία της χώρας σε συνελεύσεις από αύριο μέχρι την Τρίτη.
5. Καλούμε σε συντονισμένο πρόγραμμα καταλήψεων ταμείων νοσοκομείων σε εφημερίες και τακτικά ιατρεία για να μην πληρώνει ο λαός.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: