Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 23 Φεβρουαρίου


Τη συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών όλης της χώρας στην απεργία που έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η ΟΕΝΓΕ.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ζητά από τους κοινωνικούς φορείς να θέσουν το ζήτημα της υγείας ως πρώτο στη λίστα αιτημάτων, «ώστε να δημιουργηθεί άμεσα ένα μαζικό μέτωπο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας».
Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας δήλωσε ότι «οι σχεδιασμοί στο ζήτημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, οι δραματικές ελλείψεις υλικών, το πάγωμα των προσλήψεων, οι κατάρρευση του συστήματος εφημέρευσης και δεκάδες ακόμη προβλήματα συνιστούν ένα εφιαλτικό σκηνικό, στο οποίο επ΄ ουδενί μπορούμε να γίνουμε συνένοχοι ή να παραμείνουμε σιωπηλοί και αδιάφοροι.
Αντιδράσαμε και θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε δυναμικά από κοινού με όλους τους γιατρούς της χώρας, με τα συνδικάτα, τις συλλογικότητες, κάθε πολίτη που ζει κι εργάζεται σ΄ αυτό τον τόπο»
Επίσης, ο κ. Δ. Βαρνάβας υπενθυμίζει ότι «ο κ. Α. Λοβέρδος στην πρώτη συνάντηση που είχε με την ΟΕΝΓΕ ως υπουργός Υγείας, ζήτησε δημοσίως «να βάλουμε πλάτη». Δηλώσαμε άκρως επιφυλακτικοί και η εξέλιξη των πραγμάτων μας δικαίωσε. Ο κ. Λοβέρδος δεν ζητούσε συνεργάτες, αλλά συνενόχους στην κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: