Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Αποστολή στοιχείων σχετικά με προτάσεις Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ που ζητήθηκαν κατά την από 24-01-2011 Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
2Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
Ρόδος : 28/01/2011
Αρ. Πρωτ. : 2333
Προς :
ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΟΔΟΥ
κ. ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
«ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Ταχ. Δ/νση : 85100 ΡΟΔΟΣ
Τ.Θ. 138 – ΡΟΔΟΣ
Πληροφίες : Καστρουνή Μαίρη
Τηλέφωνο : 22410 – 80131
FAX : 22410 66410
ΘΕΜΑ: «Αποστολή στοιχείων σχετικά με προτάσεις Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ που ζητήθηκαν κατά την από 24-01-2011 Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου».
Όπως σας είναι γνωστό το πρόβλημα της υποστελέχωση του Νοσοκομείου, είναι ένα πρόβλημα διαχρονικό το οποίο υπάρχει από την μετεστέγαση του Νοσοκομείου στις νέες του εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα από το έτος 2000.
Στο μεταξύ άνοιξαν καινούργια τμήματα (Νευροχειρουργικής, Αγγειοχειρουργικής ΜΕΘ, κ.λ.π.) τα οποία επέτειναν τις ανάγκες μας σε προσωπικό κυρίως νοσηλευτικό.
Το γεγονός της μη ύπαρξης Οργανισμού Λειτουργίας του Νοσοκομείου ο οποίος ψηφίσθηκε, εγκρίθηκε πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 23-4-2010 ουσιαστικά εξαίρεσε το Νοσοκομείο από όλες τις μεγάλες προκηρύξεις για πρόσληψη προσωπικού που έγιναν στο παρελθόν, χωρίς το γεγονός αυτό να αποτελεί και τον αποκλειστικό λόγο, για ότι το Νοσοκομείο διαχρονικά δεν έπαιρνε το αναλογούν από τις εκάστοτε προκηρύξεις μόνιμο προσωπικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία προκήρυξη 7Κ που κάλυψε βασικές ανάγκες του συνόλου των Νοσοκομείων της χώρας σε προσωπικό, το Νοσοκομείο μας πήρε μόνο 7 θέσεις .
Η σημερινή κατάσταση χειροτέρεψε λόγω του γεγονότος ότι είχαμε αθρόες παραιτήσεις λόγω συνταξιοδότησης χωρίς να υπάρχει άμεση αντικατάσταση του συνόλου του προσωπικού αυτού.
Σήμερα λαμβανομένων υπόψη των δύσκολων συνθηκών της χώρας μας ,το Νοσοκομείο μας θα πρέπει να έχει διαφορετική αντιμετώπιση κατά την κατανομή των μονίμων θέσεων εργασίας αναλογικά μεγαλύτερη από τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της χώρας λόγω ακριβώς του γεγονότος ότι ουσιαστικά μέχρι σήμερα για τους λόγους που προανέφερα ήταν αποκλεισμένο από τις προκηρύξεις για προσλήψεις μονίμου προσωπικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο καλύπτει όχι μόνο τον πληθυσμό της Δωδ/νήσου που ανέρχεται σήμερα σε 200.000 ανθρώπους αλλά και το προσωπικό των στρατιωτικών μονάδων και τις εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται τα νησιά μας τους καλοκαιρινούς μήνες.
Μέχρι τώρα εδίνετο προσωρινή λύση με χρήματα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δυνάμει προγραμματικής σύμβασης που συνάπταμε με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου και την εταιρεία «ΓΑΛΗΝΟΣ».
Το ίδιο πράξαμε και λίαν προσφάτως δυνάμει προγραμματικής διμήνου συμβάσεως που συνάψαμε με το Κ.Α.Φ.Κ.Α και τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες .
Δυνάμει των συμβάσεων αυτών απασχολούσαμε και απασχολούμε σήμερα 30 περίπου εργαζομένους που όπως είναι αυτονόητο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά απλά μας δίνουν την δυνατότητα να λειτουργήσουμε στην παρούσα μας σύνθεση χωρίς περιστολή δραστηριοτήτων πιέζοντας ασφυκτικά όμως το υπάρχον προσωπικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το Νοσοκομείο οφείλει στους εργαζομένους του 3.000 ρεπό.
Προκειμένου να καταλήξετε σε ασφαλή συμπεράσματα για τις πραγματικές μας ανάγκες σε προσωπικό, συγκεκριμενοποιούμε τα αιτήματα μας ως κάτωθι:
Αιτούμεθα, 1) την άμεση προκήρυξη των 38 θέσεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού μόνιμου προσωπικού, που αποχώρησε από το Νοσοκομείο μας, λόγω συνταξιοδότησης και 2) την άμεση προκήρυξη των 60 θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού μόνιμου προσωπικού που έχουν εγκριθεί από την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου και συγκεκριμένα :
- 3 θέσεις ΠΕ Νοσηλευτών
- 42 θέσεις ΤΕ Νοσηλευτών
- 5 θέσεις ΔΕ Β.Ν.
- 2 θέσεις ΠΕ Φαρμακοποιών
- 1 θέση ΔΕ Βοηθών Φαρμακείου
- 1 θέση ΤΕ Ραδιολογίας
- 1 θέση ΔΕ Χειριστών
- 1 θέση ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων
- 1 θέση ΠΕ Βιολόγων Βιοχ/κών
- 1 θέση ΤΕ Νοσηλευτών για ΠΠΙ Γενναδίου
- 1 θέση ΔΕ Β.Ν. για ΠΠΙ Ολύμπου – Καρπάθου
- 1 θέση ΤΕ Μαιών για ΠΠΙ Ολύμπου – Καρπάθου
Οι συγκεκριμένες θέσεις εγκρίθηκαν από την 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου με βάση τις ανάγκες μας για το έτος 2010 (αριθμ. πρωτ. ΔΑΑΔ 10186/8871/27-5-10 έγγραφό της ) σύμφωνα με τις σχετικές εντολές για προγραμματισμό των προσλήψεων έτους 2010.
Πέραν των ανωτέρω και με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν σύμφωνα με την σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου αιτούμεθα την προκήρυξη των μονίμων θέσεων που διατυπώνονται στις προτάσεις προσλήψεων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για το έτος 2011.
Συγκεκριμένα :
1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
- ΔΕ Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου = 2
(Δ/κού – λογιστικού)
- ΠΕ Οικονομικού = 2
- ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας = 2
- ΤΕ Λογιστικής = 1
- ΔΕ Κοπτριών – Ραπτριών- Γαζωτριών =1
- ΔΕ Επιμελητών Κήπων (Κηπουρών ) =1
- ΥΕ Σιδερωτών/τριών = 1
- ΥΕ Πλυντών/τριών = 1
- ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων = 2
- ΥΕ Μεταφορών Ιματισμού – Υλικών = 1
- ΥΕ Λαντζιέρων = 1
- ΥΕ Τραπεζοκόμων = 1
2. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
- ΠΕ Νοσηλευτικής = 6
- ΤΕ Νοσηλευτικής = 32
- ΤΕ Επισκ. Υγείας = 1
- ΤΕ Μαιών = 2
- ΔΕ Βοηθ. Νοσηλευτών = 38
- ΥΕ Βοηθών θαλάμου = 24
- ΥΕ Τραυματιοφορέων = 24
3. ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ–ΛΟΙΠΟ ΜΗ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
- ΠΕ Φαρμακοποιών = 1
- ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων = 5
- ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών = 3
- ΔΕ Βοηθών Φαρμακείου = 1
- ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίμων = 1
- ΤΕ Λογοθεραπείας = 1
- ΤΕ Φυσιοθεραπείας = 1
- ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων (Παρασκευαστών) = 4
4. ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
- ΠΕ Μηχανικών – Μηχανολόγων – Μηχανικών = 1
- ΔΕ Τεχνικών – Κλιβανέων – Απολυμαντών = 1
- ΤΕ Μηχανικών – Δομικών Έργων = 1
5. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
- ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων = 3
6. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ
ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
- ΔΕ Δ/κού – Λογιστικού = 1
- ΔΕ Τεχνικών = 1
- ΥΕ Επιμελητών (θυρωρών ) = 2
Αναφορικά με το ιατρικό προσωπικό συνακόλουθα αιτούμεθα :
α)Την μετάβαση του Γ.Ν. Ρόδου από Β΄σε Γ΄ζώνη, β)Την παράταση θητείας αγροτικών ιατρών στο Γ.Ν. Ρόδου και τα Κέντρα Υγείας αυτού που καλύπτουν τα χωριά της Ρόδου και τα νησιά και γ) Την επίσπευση των διαδικασιών για την πρόσληψη ιατρών για τις μονήρεις ειδικότητες και συγκεκριμένα Νευρολογίας, Ψυχιατρικής, Νεφρολογίας αλλά και για την κενή θέση Θωρακοχειρουργικής.
Σημειωτέων ότι η πρόσληψη του Νεφρολόγου βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών ( Αρ. πρωτ . Γ.Ν.Ρ 430/10-01-2011 και αρ. πρωτ. ΥΥΚΑ 3134/11-1-2011),η δε ειδικότητα της Θωρακοχειρουργικής παραμένει κενή με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τοποθετήσουμε βηματοδότες παρόλο που έχουμε την σχετική άδεια, με άμεσο επακόλουθο τα σχετικά περιστατικά που έχρηζαν τοποθέτησης βηματοδότη και αντιμετωπίζονταν στο Νοσοκομείο από τους κ.κ. Μόσχο Νικήτα και Γιακουμάκη Τσαμπίκο λόγω της παρουσίας του Θωρακοχειρουργού κ. Μιχαλάκη Ν. ο οποίος δυστυχώς απεβίωσε και ως εκ τούτου η θέση του παραμένει κενή, να διακομίζονται σήμερα σε Νοσοκομεία της Κρήτης και των Αθηνών με τεράστια κόστη.
Ο Ν. 3868/2010 δοθέντος ότι το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου εντάσσεται στην Β΄ ζώνη δεν δίνει την δυνατότητα δυνάμει τις προπληρωμένης εργασίας των ιατρών για να καλυφθεί το πρόγραμμα ασφαλούς εφημέρευσης όπως αυτό εκπονήθηκε από το Επιστημονικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου μετά από πολλές περικοπές με βάση τα ισχύοντα τα προηγούμενα χρόνια. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκύπτει πρόσθετο κονδύλι για την κάλυψη του συνόλου των εφημεριών των ιατρών με βάση το πρόγραμμα αυτών. Σημαντικό μέρος του κονδυλίου αυτού καλύπτεται από την 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου με ποσό 33.000 € μηνιαίως, τα υπόλοιπα καλύπτονται από τα πενιχρά έσοδα του ΓΝ Ρόδου με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο την διαφορά μεταξύ εσόδων και εξόδων. Η υπαγωγή και του ΓΝ Ρόδου πέραν των Κέντρων Υγείας στην Γ΄ Ζώνη όχι μόνο λύνει οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα αλλά δίνει και τα απαραίτητα κίνητρα στους ιατρούς για να προτιμούν ως φορέα εργασίας τους στις διάφορες προκηρύξεις που δημοσιεύονται για μόνιμο ιατρικό προσωπικό και τα Κέντρα Υγείας μας και τα νησιά μας αλλά και το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Δοθέντος ότι με την μετάβαση του ΓΝ Ρόδου και των Κέντρων Υγείας που υπάγονται σ΄ αυτό στην Γ΄ Ζώνη όχι μόνο θα λύσουμε άπαξ και διαπαντός το θέμα της ασφαλούς εφημέρευσης των κλινικών του Γ.Ν.Ρ., των χωριών και των νησιών μας αλλά θα περιορίσουμε σημαντικά αν όχι θα εξαλείψουμε το φαινόμενο να βγαίνουν συνεχώς άγονες οι προκηρύξεις για την κάλυψη μονίμων θέσεων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας της Ρόδου και στα ιατρεία των νησιών μας, παρακαλούμε όπως προχωρήσει άμεσα η απαιτούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την υγεία που έχει κατατεθεί στην Βουλή.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΜΙΧΑΗΛ Ε. ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: