Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ-πορεία ψήφισης του νομοσχεδίου και κινητοποιήσεις των γιατρών

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η πρώτη φάση συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Διαρθρωτικές αλλαγές». Την Παρασκευή θα υπάρξει στην Επιτροπή η δεύτερη φάση –αποκαλούμενη και ως β΄ ανάγνωση- και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια για ψήφιση.
Δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία εισαγωγής στην Ολομέλεια, αλλά η πιθανότερη ημερομηνία είναι η Τρίτη 8 Φεβρουαρίου και η ψήφισή του μετά τριήμερη συζήτηση θα γίνει την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου.
Ως γνωστόν το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ είχε προκηρύξει απεργία στις 10 Φεβρουαρίου από κοινού με άλλες Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία, την οποία αρχικά υιοθέτησε η ΑΔΕΔΥ στη συνέχεια όμως την μετέτρεψε σε στάση εργασίας, προκειμένου να συμπλεύσει με την ΓΣΕΕ που προκήρυξε απεργία στις 23 Φεβρουαρίου.
Ως ΟΕΝΓΕ δεν έχουμε κανένα λόγο να μετακινήσουμε ή να ακυρώσουμε προκηρυγμένη απεργία, η οποία μάλιστα είναι πολύ πιθανό να συμπέσει με την ψήφιση του νομοσχεδίου και την 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει όλοι οι ιατρικοί φορείς (ΟΕΝΓΕ, ΠΙΣ, ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, Ιατρικοί Σύλλογοι).
Συνεπώς:
θεωρούμε δεδομένη την απεργία της 10ης Φεβρουαρίου και σε περίπτωση που συμπέσει με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα μετατραπεί σε 48ωρη απεργία στις 9 και 10 Φεβρουαρίου.
Σημειωτέον οι ιατρικοί φορείς έχουν αποφασίσει να διοργανώσουν μεγάλο συλλαλητήριο και συναυλία στο Σύνταγμα κατά την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι φαρμακοποιοί, καθώς και σωματεία του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Συναδελφικά
Δημήτρης Βαρνάβας







Δεν υπάρχουν σχόλια: