Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ

ΡΕΘΥΜΝΟ 24.01.2011
Τα λόγια είναι δύσκολο να εκφράσουν τα συναισθήματα πικρίας και αγανάκτησης για την εξαθλίωση στην οποία οδηγείται το ΕΣΥ.
Τα νοσοκομεία της περιφέρειας το ένα μετά το άλλο μένουν χωρίς εφημερεύοντες και την ίδια ώρα οι διοικητές δίνουν εξετάσεις στο μάθημα των περικοπών, ενώπιον του Λοβέρδου.
Το Νοσοκομείο μας από την Τετάρτη 19/1 αρχίζει να παρουσιάζει κενά σε βασικές ειδικότητες. Κανείς ''υπεύθυνος'' δεν ιδρώνει για την τύχη των ασθενών. Τα τραγικά αδιέξοδα, πού έχουν δημιουργηθεί από τό τυφλό, λογιστικό παραλογισμό του υπουργείου υγείας και του νόμου 3868/10, για μιά ακόμη φορά πέφτουν στις πλάτες των νοσοκομειακών γιατρών.
Τα συναισθήματα είναι διχασμένα, το ίδιο και οι απόψεις. Για μιά ακόμη φορά δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές επειδή κάποιοι νοσοκομειακοί γιατροί ενεργοποιήθηκαν εθελοντικά, βιώνοντας συγχρόνως την απίστευτη αδιαφορία και ανικανότητα του επίσημου κράτους.
Το θέμα δεν είναι η αποπληρωμή κάποιων δεδουλευμένων, αλλά η εφημεριακή επάρκεια ενός νοσοκομείου που δοκιμάζεται σε όλα τα επίπεδα.
ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ!
Κάτω από αυτές τις συνθήκες η απόφαση λαμβάνεται με οριακή πλειοψηφία. Με δεδομένη τη διαμόρφωση εξελίξεων σε επίπεδο ΔΥΠΕ, και εν όψει της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη βουλή, απαιτούμε από τη διοίκηση:
1) Να εγκρίνει και να υλοποιήσει άμεσα πρόγραμμα εφημέρευσης τουλάχιστον ισοδύναμο του προγράμματος Δεκεμβρίου το οποίο είναι ήδη οριακό και κατώτερο των προτάσεων του επιστημονικού συμβουλίου.
2) Να διεκδικήσει από τη ΔΥΠΕ και το Υπουργείο την πλήρη αποζημίωση του προγράμματος εφημέρευσης καθώς και των δεδουλευμένων του Δεκεμβρίου.
Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι, οποιαδήποτε περαιτέρω περικοπή στα προγράμματα εφημέρευσης θα δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα στην αντιμετώπιση των επειγόντων. Θα συνεχίσουμε να εφημερεύουμε εφ'όσον οι παραπάνω προϋποθέσεις εκπληρωθούν στο ακέραιο. Σε αντίθετη περίπτωση η διοίκηση θα φέρει εξ΄ολοκλήρου την ευθύνη για την εφημεριακή διάλυση του νοσοκομείου και τη συνακόλουθη υποβάθμισή του σε μια κρίσιμη περίοδο ανακατατάξεων του υγειονομικού τοπίου.
Εκφράζουμε την πικρία αλλά και την αγανάκτηση μας γιατί θα περιμέναμε περισσότερα από όλους τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί έγκαιρα. Τοπικοί βουλευτές, δήμαρχοι, αντιπεριφέρεια και περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να απαιτήσουν τώρα την ασφαλή εφημεριακή κάλυψη των νοσοκομείων και των ΚΥ της Κρήτης.
Καλούμε τους πολίτες την Δευτέρα 31/1 στο νοσοκομείο για να διεκδικήσουμε την κατάργηση των διοδίων και στα δημόσια νοσοκομεία λέγοντας όχι στο εισιτήριο της ντροπής.
Η δωρεάν υγεία είναι δικαίωμα.
Προσκαλούμε επίσης όλους του πολίτες την Τετάρτη 2/2 στις 7μμ στο σπίτι του πολιτισμού όπου, Ιατρικός Σύλλογος, Ένωση Γιατρών ΕΣΥ και σύλλογος γιατρών ΙΚΑ συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις δραματικές αλλαγές στην υγεία που δρομολογούνται με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή και τους τρόπους αντίστασης στην επερχόμενη λαίλαπα σε όλα τα επίπεδα παροχής υγείας.
ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Για ενα ΕΣΥ με ποιότητα στην παροχή υγείας
Για ένα ΕΣΥ με ίση πρόσβαση για όλους
Για ένα ΕΣΥ χωρίς αντίτιμο πού ντροπιάζει το Σύνταγμα





Δεν υπάρχουν σχόλια: