Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, καθόσον επί σαράντα εννέα (49) Δημοτικών συμβούλων παρίστανται οι σαράντα οκτώ (48), άρχισε η Συνεδρίαση του Σώματος με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη απόφασης για την ενεργό συμβολή και συνδρομή του Δήμου Ρόδου στην κάλυψη των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, κατά τη συνεδρίαση του της 24ης Ιανουαρίου 2011 η οποία συνεκλήθη μετά από αίτημα της μείζονος μειοψηφίας για το σοβαρό θέμα που προέκυψε με την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρόδου, αφού έλαβε υπόψη του τις τοποθετήσεις των εισηγητών των παρατάξεων και των Δημοτικών Συμβούλων, όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα των εργαζομένων, αλλά γενικότερα για τα θέματα Υγείας που απασχολούν το νησί,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

κατά πλειοψηφία

Μειοψηφούντων των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Πότσου Καλετού και Κασιώτη Αικατερίνης

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΡΟΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» κ. Γάκης Δημήτρης ψηφίζει θετικά, με επιφύλαξη ως προς την ιεράρχηση των κατωτέρω προτάσεων.

1. Να διεκδικήσει ο Δήμος Ρόδου οριστική, βιώσιμη και μόνιμη λύση για την στελέχωση του Νοσοκομείου Ρόδου με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό με την κάλυψη των θέσεων που απαιτούνται στο πλαίσιο της προκήρυξης για την πρόσληψη προσωπικού των Μονάδων Υγείας όλης της χώρας.

2. Να αναβαθμιστεί η λειτουργία του Νοσοκομείου όσον αφορά τον τομέα του εξοπλισμού, με την προμήθεια μηχανημάτων νέας τεχνολογίας: νέος αξονικός τομογράφος, ψηφιακός μαστογράφος, γραμμικός επιταχυντής και στεφανιογράφος.

3. Ενόψει της επικείμενης ενοποίησης όλων των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα ενιαίο Οργανισμό Ασφάλισης, ζητούμε να εξασφαλιστεί η κατάλληλη κτιριακή υποδομή για την παροχή υπηρεσιών ποιότητας στους ασφαλισμένους, λαμβανομένου υπόψη ότι η σημερινή κτιριακή υποδομή του ΙΚΑ είναι απαράδεκτη.

4. Την υπαγωγή του Νοσοκομείου Ρόδου στη Ζώνη Γ' από την Β' που σήμερα υπάγεται, προκειμένου να δίνονται κίνητρα για την κάλυψ κυρίως θέσεων Ιατρικού προσωπικού.

5. Στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου μας με το ΕΚΑΒ, ζητούμε την βελτίωση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, ώστε να παρέχονται ισότιμες υπηρεσίες στις άμεσες ανάγκες των πολιτών.

6. Την άμεση επίσκεψη αντιπροσωπείας από το Δήμο Ρόδου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ρόδου, Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, των Βουλευτών του Νομού, των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων σχετικών με την Υγεία, στον Υπουργό Υγείας για την διεκδίκηση και επίλυση όλων των ανωτέρω.

7. Αν παρά ταύτα δεν υπάρξουν λύσεις στις διεκδικήσεις του Δήμου Ρόδου, τότε να υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Ο Πρόεδρος

ΓΛΥΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Ο Γραμματέας

ΣΩΤΡΙΛΛΗΣ ΘΩΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: