Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ Πρόεδρου της ΟΕΝΓΕ σχετικά με το Δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας

Σχετικά με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε χτες το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Τα εκρηκτικά προβλήματα που ανέκυψαν με τις άδικες και ισοπεδωτικές ρυθμίσεις του νόμου 3868/10, σε συνδυασμό με την παράλογη εφαρμογή πλαφόν 9% στις πρόσθετες εφημερίες και την επιπρόσθετη αλλαγή ζωνών εφημέρευσης, ανάγκασαν το υπουργείο Υγείας να προβεί σε μία ήσσονος σημασίας ρύθμιση, για την οποία μάλιστα πανηγυρίζει και εξέδωσε το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου.
Ο συντάκτης του Δελτίου είναι βέβαιο πως αγνοεί στοιχειώδη πράγματα και ονομασίες, πολλώ δε μάλλον εξελίξεις που έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα. Εφευρίσκει ανύπαρκτη "Επιτροπή της ΟΕΝΓΕ", η οποία δήθεν συμβούλευσε το Υπουργείο να καθορίσει τις ζώνες εφημέρευσης, από τις οποίες προκλήθηκε ως γνωστόν η απερίγραπτη κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της χώρας τις τελευταίες μέρες.
Είναι απαράδεκτη και ανήθικη η απόπειρα του υπουργείου Υγείας να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του και να τις μετακυλίσει σε τρίτους. Η ΟΕΝΓΕ όχι μόνο δεν εισηγήθηκε τέτοιες ρυθμίσεις, αλλά από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε δυναμικά ώστε να μην τεθούν σε εφαρμογή. Θυμίζουμε πως η 5θήμερη απεργιακή κινητοποίηση εναντίον του νόμου 3868/10 καθώς και όλες οι πρόσφατες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν είχαν ως στόχο να αποτρέψουν την εισαγωγή διαλυτικών ρυθμίσεων στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας.
Δημήτρης Βαρνάβας
Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ
* Σχετική ανακοίνωση για το έργο της Κοινής Επιτροπής Υπουργείου Υγείας -ΟΕΝΓΕ θα εκδώσει σήμερα το μέλος της ΄κ. Παπαδόπουλος Σάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια: