Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Την ερχόμενη εβδομάδα ψηφίζεται στη Βουλή η τροπολογία για τις εφημερίες

Σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο ««Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών» στο οποίο έχει ενταχθεί και η τροπολογία για τις εφημερίες θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα (κλικ εδώ).
Συγκεκριμένα η συζήτηση θα ξεκινήσει την Τρίτη 23 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί σε 2 ή 3 συνεδριάσεις.
Η ΟΕΝΓΕ έχει κάνει παρεμβάσεις στο υπουργείο Υγείας και στους βουλευτές-γιατρούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να προστεθούν στην τροπολογία όσο το δυνατόν περισσότερες θετικές διατάξεις και συγκεκριμένα:
·          Δυνατότητα καταβολής των εφημεριών με μισθοδοτικές καταστάσεις, δηλαδή χωρίς την παρεμβολή ΥΔΕ και Επιτρόπων
·          Κατάργηση των επιτροπικών ενταλμάτων και διάθεση του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στο Νοσοκομείο εφάπαξ ετησίως
·          Ρύθμιση του ζητήματος των μικτών εφημεριών, για τις οποίες έχει δημιουργήσει προβλήματα το Γενικό Λογιστήριο. Δυνατότητα πραγματοποίησης μικτών εφημεριών και τα Σαββατοκύριακα.
·          Τακτοποίηση πληρωμής των προσθέτων εφημεριών, οι οποίες θα πρέπει να είναι αφορολόγητες.
·          Αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών που πραγματοποιήθηκαν από την αρχή του 2012 και εντεύθεν
Έχουν τεθεί επίσης τα μείζονα ζητήματα της επαρκούς χρηματοδότησης και της δυνατότητας σύνταξης ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης σε Νοσοκομεία και ΚΥ.

Συναδελφικά
                                                                        Δημήτρης Βαρνάβας

Δεν υπάρχουν σχόλια: