Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Προμηθευτές προς υπουργό Τουρισμού: Χωρίς ορθοπεδικά υλικά τα νοσοκομεία το καλοκαίρι!


Στο πρόβλημα της έλλειψης υλικών στα δημόσια νοσοκομεία την ώρα μάλιστα που σε λίγο καιρό ξεκινά η τουριστική περίοδος αναφέρονται σε επιστολή τους προς την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, τα μέλη του Συνδέσμου Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού.

Χαμηλής ποιότητας ορθοπεδικό υλικό στην καλύτερη περίπτωση διαθέτουν τα νοσοκομεία σε πολλά νησιά και τουριστικούς προορισμούς στην καλύτερη περίπτωση, σημειώνουν στην επιστολή τους προς την υπουργό τουρισμού τα μέλη του Συνδέσμου Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού. 
 
Οι προμηθευτές υποστηρίζουν ότι η αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής που ακολουθείται έχει δυσκολέψει αφόρητα τον κλάδο με συνέπεια πολλά νοσοκομεία να μη διαθέτουν υλικά, γεγονός που θα αποτελέσει μελανό σημείο για τους χιλιάδες παραθεριστές που θα έρθουν στη χώρα μας και μπορεί να χρειαστούν ιατρική περίθαλψη. 
 
Όπως σημειώνουν: «η μεγάλη διασπορά των τουριστικών προορισμών και το εκτεταμένο νησιωτικό ανάγλυφο, συνθέτουν ένα δύσκολο τοπίο που από μόνο του απαιτεί επιπλέον κόστος εξυπηρέτησης από τις επιχειρήσεις του κλάδου μας, οι οποίες καλούνται να υποστηρίζουν εκτάκτως, μέρα και νύχτα, καθημερινές και αργίες, τις ανάγκες των Νοσοκομείων και Κ.Υ. των περιοχών αυτών, τόσο με τις πλήρεις σειρές των τραυματολογικών υλικών τους όσο και με τις ειδικές σειρές εργαλείων που απαραίτητα συνοδεύουν τα αντίστοιχα υλικά για την τοποθέτησή τους».
 
Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι τα νοσοκομεία θα πρέπει να διαθέτουν σε επαρκή ποσότητα ορθοπεδικό υλικό σε ποιότητα που να είναι ανάλογη με εκείνη των άλλων προηγμένων χωρών, απ’ όπου άλλωστε προέρχονται και οι επισκέπτες-παραθεριστές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: