Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εκπροσώπων της ΕΙΝΑΠ και συλλόγων ειδικευομένων με τον ΓΓ κ. Καλίρη και τους διοικητές 1ης και 2ης ΥΠΕ κ.κ. Κοντοζαμάνη και Ευδοκιμίδη. Η συνάντηση είχε ζητηθεί στις 17-4. Οι απαντήσεις που λάβαμε στα θέματα που τέθηκαν ήταν :
1)      Η νομοθετική ρύθμιση για την αποζημίωση των δεδουλευμένων από 1-10-13 ως σήμερα έχει ήδη τεθεί προς συζήτηση στη βουλή και το υπουργείο είναι ανοιχτό σε βελτιωτικές παρατηρήσεις (Σ.Σ. υπήρχε όμως την ίδια ώρα πληροφόρηση από τη βουλή πως η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί τροποποιήσεις).
2)      Μόλις ψηφιστεί η ρύθμιση, η ΥΔΕ του υπουργείου θα εκδώσει επιτροπικά εντάλματα για τις οφειλόμενες εφημερίες Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2012 (Σ.Σ. στην καλύτερη περίπτωση αυτό σημαίνει πληρωμή στις 27/5).
3)      Για την διαδικασία αποζημίωσης, υπάρχει συμφωνία πως πρέπει να απλοποιηθεί, δεν υπήρξε συγκεκριμένη δέσμευση για το πώς και το πότε.
4)      Έχει ήδη ζητηθεί από το Υπ Οικ νέα νομοθετική ρύθμιση για τα οφειλόμενα από 1-1-12 ως 30-9-12. Έχει κοστολογηθεί κιόλας (9744318 εφημερίες και 1259171 υπερωρίες λοιπού προσωπικού).
5)      Υπογράφθηκε ΚΥΑ με ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ του κονδυλίου του 2013 (δεν ξέρουμε το περιεχόμενο της ανακατανομής) που περιλαμβάνει και τον Δεκέμβρη του 2013. Από του χρόνου το ημερολογιακό έτος θα ταυτίζεται με το οικονομικό όσον αφορά τις εφημερίες.
6)      Τα χρωστούμενα 1-1-12 ως 30-9-12 και ο Δεκέμβρης του 13 θα είναι από έξτρα λεφτά, και όχι από το ήδη ανακοινωθέν κονδύλι του 2013.
7)      Υπάρχει συμφωνία πως οι ειδικευμένοι γιατροί του ΙΚΑ που εργάζονται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ πρέπει να ενταχθούν σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, δεν υπήρξε όμως συγκεκριμένη δέσμευση.
8)      Οι ιδιώτες «εσωτερικοί ελεγκτές» των νοσοκομείων δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για έλεγχο παρουσιών και ωραρίου. Δεν υπήρξε όμως σαφής απάντηση για τους φημολογούμενους ελέγχους από το σώμα ελεγκτών του υπουργείου και από το σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης.
9)      Με επίταση –υποτίθεται- δηλώθηκε πως για το υπουργείο υγείας θέμα «επιόρκων» αν δεν έχουν τελεσιδικήσει οι πειθαρχικές διαδικασίες, δεν τίθεται.
10)   Δηλώθηκε πως υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα για την λειτουργία του ΠαιδοΚαρδ.Χειρ. του «Αγία Σοφία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: