Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Πεντάστερo συνέδριο του ΕΣΥ στη Ρόδο


Στο Νησί των Ιπποτών, σε πολυτελές ξενοδοχείο γνωστού εκδότη και φυσικά με λεφτά του ελληνικού Δημοσίου και του ΕΣΠΑ, θα λιαστούν-συνεδριάσουν τα διοικητικά και πολιτικά στελέχη του Εθνικού Συστήματος Υγείας
Της Ντάνι Βέργου
Aλλοι στο…«πήδημα» κι άλλοι στη Ρόδο. Τη στιγμή που λαμβάνονται νέα μέτρα περικοπών μισθών και συντάξεων, η κυβέρνηση πιέζεται και πιέζει για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και ο πολίτης ψάχνει να βρει τη χαμένη δημόσια υγεία, το υπουργείο Υγείας θυμάται τις εποχές της ευμάρειας και διοργανώνει συνέδριο σε πολυτελές ξενοδοχείο πάνω στο κύμα με έξοδα της «υπηρεσίας».
Το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στέλνει στο Νησί των Ιπποτών τα στελέχη του όχι μόνο ως κίνηση φιλοφροσύνης. Με έναν σμπάρο πετυχαίνει όχι δύο αλλά τρία τρυγόνια, προσφέροντας διακοπές στους «ημετέρους», δίνοντας μία ακόμα βολή στα Ταμεία των νοσοκομείων, σκορπίζοντας χρήματα του ΕΣΠΑ και ταυτόχρονα προσφέροντας το αντίτιμο σε έναν μεγαλοξενοδόχο-εκδότη.
Ραντεβού στο Mitsis Hotel
Στη Ρόδο, λοιπόν, μετά το Πάσχα, 9 και 10 Μαΐου, θα λιαστούν στο Mitsis Grand Hotel (του γνωστού εκδότη Κώστα Μήτση), με έξοδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης -ΕΣΠΑ και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού- διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των υγειονομικών περιφερειών, υψηλόβαθμα στελέχη των δημόσιων νοσοκομείων, του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας Υγείας (ΕΚΑΠΤΥ), ανώτεροι υπάλληλοι και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας κ.ά.

Οπως αναφέρει το μέιλ του υπουργείου Υγείας με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», το θέμα της διημερίδας-συνεδρίου είναι: «Ευαισθητοποίηση των λειτουργών υγείας σε στρατηγικές, δράσεις και συστήματα βελτίωσης της ποιότητας».
Πραγματοποιείται «στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας», η οποία επιτυγχάνεται με τη «διαρκή βελτίωση κάθε επαγγελματία υγείας, κάθε διαδικασίας και συνολικά κάθε υπηρεσίας για την ασφαλέστερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των ασθενών».
Στο μαγευτικό νησί της Ρόδου η «βελτίωση» θεωρείται εξασφαλισμένη, σε αντίθεση προφανώς με την Αθήνα όπου θα μπορούσε να διεξαχθεί το συνέδριο, στα νέα, ατελείωτα γραφεία του υπουργείου Υγείας στο Μαρούσι, με εξοικονόμηση πόρων… Το υπουργείο Υγείας μπορεί να κουράζει τον πολίτη, αλλά φροντίζει να κάνει το αντίθετο με τους ιππότες του Μνημονίου, δημιουργώντας ένα ξεκούραστο πρόγραμμα γεμάτο διαλείμματα και ελαφριά γεύματα.
H λυπητερή στους πολίτες
Στην πρόσκληση, που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Πελοπίδας Καλλίρης, ενημερώνονται οι διοικητές των υγειονομικών περιφερειών και των νοσοκομείων του ΕΣΥ ότι τα έξοδα θα επιβαρύνουν τους πολίτες: «Σας γνωρίζουμε ότι όσοι συμμετάσχουν στην εν λόγω διημερίδα-συνέδριο θα μετακινηθούν και θα διανυκτερεύσουν με έξοδα τα οποία θα καλυφθούν από την υπηρεσία τους»!
Οποιος ασφαλισμένος έχει ακόμα Ιντερνετ, ενώ περιμένει το ύστερα από μήνες ραντεβού του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μπορεί να επισκεφτεί το resort (με την αναζήτηση Grand Hotel – Mitsis Hotels) και να απολαύσει τη θέα. Πρόκειται φυσικά για ένα συνέδριο ευαισθητοποίησης και όχι αναισθησιολογίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: