Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Στο... πόδι οι εργαζόμενοι για την Α.Ε Βορίδη στο ΕΣΥ! Γιατί αντιδρούν

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία μετά τις εξαγγελίες του Μάκη Βορίδη για σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας Αμοιβών Νοσοκομείων η οποία θα διαχειρίζεται τους διαθέσιμους πόρους για την Υγεία (Κρατική χρηματοδότηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, χρήματα από αγορά υπηρεσιών) και θα τους κατανέμει κατά το δοκούν στα Ιδιωτικά και Δημόσια Νοσοκομεία.
Όπως  αναφέρουν χαρακτηριστικά η κατάθεση στη Βουλή του  Νομοσχεδίου για τη 
Σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας Αμοιβών Νοσοκομείων  αποτελεί ταφόπλακα για το ΕΣΥ αφού με αυτό το τρόπο σταδιακά θα καταργηθεί η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και η μισθοδοσία του προσωπικού θα περάσει στην εταιρεία.
 
Ειδικότερα ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης με τις ρυθμίσεις του αναθέτει σε Ανώνυμη Εταιρεία που θα ονομάζεται «Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων Ανώνυμη Εταιρεία» και διακριτικό τίτλο «Ε.Σ.Α.Ν. Α.Ε». και στο εποπτικό της όργανο, την απόλυτη διαχείριση και διακίνηση του χρήματος που θα ρέει στο ΕΣΥ. 
 
Μάλιστα βάζει για τα καλά τη… θηλεία στο λαιμό του συστήματος καθώς η διάρκεια ζωής της εταιρείας ΑΕ θα είναι τα 50 χρόνια!
 
Πρόκειται για μια εταιρεία που θα αναλάβει να «κουμαντάρει» το λεγόμενο σύστημα των DRGs που είναι ένα μοντέλο που χρησιμοποιείται για την ταχύτερη αποζημίωση των υπηρεσιών και την αποδοτικότερη χρηματοδότηση των νοσοκομείων.
 
Η Α.Ε. Εταιρεία, στο εποπτικό όργανο της οποίας θα συμμετέχουν κυρίως εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών, όπως ορίζεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, θα έχει στα χέρια της όλα τα απόρρητα στοιχεία των νοσοκομείων δημοσίων και ιδιωτικών και των ασθενών. 
 
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία είναι βέβαιον ότι με τον τρόπο αυτό θα καταργηθούν πολλά Νοσοκομεία, θα ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες, θα γιγαντωθεί ο Ιδιωτικός Τομές και θα μειωθούν δραστικά οι μισθοί των υγειονομικών. Οι πολίτες θα αγοράζουν εξολοκλήρου τις υπηρεσίες. 
 
Όπως μάλιστα ισχυρίζονται στους ασφαλισμένους θα παρέχεται ένα μίνιμουμ παροχών. Οι ανασφάλιστοι θα παραπέμπονται στις ασκούμενες πολιτικές των κυβερνήσεων και οι υπόλοιπες υπηρεσίες θα πληρώνονται από τη τσέπη. Όσοι έχουν. Οι υπόλοιποι στο Καιάδα ή στη φιλανθρωπία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: