Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Στο πόδι οι εργαζόμενοι στην Υγεία! Πότε απεργούν

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, σήμερα εξαιτίας της 24ωρης πανδημοσιουπαλληλική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). 
Οι εργαζόμενοι που θα απεργήσουν θα πραγματοποιήσουν και συλλαλητήριο έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121) την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9.30πμ, την ώρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.
Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί μεταξύ άλλων επαρκή χρηματοδότηση για το δημόσιο σύστημα υγείας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών καθώς μεταξύ άλλων κατάργηση της εταιρείας ΕΣΑΝ που θα διαχειρίζεται τα οικονομικά του ΕΣΥ και των νοσηλειών. 
Στο μεταξύ την 1η και 2η Οκτωβρίου έρχεται νέο διήμερο κινητοποιήσεων στην υγεία καθώς απεργούν τόσο οι γιατροί όσο και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. 
Ειδικότερα το απόγευμα της 1ης Οκτωβρίου προτείνεται να διοργανωθούν από τις Ενώσεις Γιατρών και τα Σωματεία Εργαζομένων που ανήκουν στη δύναμη της ΠΟΕΔΗΝ  συλλαλητήρια σε όλους τους νομούς που βρίσκονται στην περιφέρεια της χώρας (πλην Αθήνας),  στις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν κοινωνικοί φορείς (Αυτοδιοίκηση, Εργατικά Κέντρα, Επιστημονικοί Σύλλογοι, συλλογικότητες ασθενών). Το μεσημέρι της ίδιας μέρας οι Ενώσεις Γιατρών προτείνεται να παραχωρήσουν συνεντεύξεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Στις 2  Οκτωβρίου θα προκηρυχτεί απεργία σε όλο το χώρο της δημόσιας υγείας,  θα διοργανωθεί συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι και θ΄ ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.
Ζητήματα αιχμής στην κινητοποίηση:
-Να καταργηθεί η ΕΣΑΝ ΑΕ που ξεθεμελιώνει εκ βάθρων τη δημόσια υγεία
-Ολοκληρωμένο, ποιοτικό, δωρεάν Δημόσιο Σύστημα ΠΦΥ, περίθαλψης, αποκατάστασης
-Αποκατάσταση του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου και του Ενιαίου Μισθολογίου
-Να γίνουν ΤΩΡΑ προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία και ΚΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: