Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Έρχεται το crash test για τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ! Ξεκινά η διαδικασία

Παρά τις αντιδράσεις των γιατρών, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη διαδικασία αξιολόγησης των γιατρών του πρώην ΙΚΑ που πλέον ανήκουν στους κόλπους του ΕΣΥ. 
Ξεκινά το επόμενο διάστημα η διαδικασία αξιολόγησης των γιατρών και οδοντιάτρων που άφησαν το ιδιωτικό τους ιατρείο και επέλεξαν να ενταχθούν στο ΕΣΥ μετά και την ενσωμάτωση των νοσοκομείων του ΙΚΑ στο σύστημα, διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου.
 
Ήδη συστάθηκαν τα Συμβούλια που θα κάνουν την αξιολόγηση, με ...διακριτικότητα ώστε να αποφευχθούν οι αντιδράσεις. 
 
Πάντως τα Συμβούλια που πιάνουν σύντομα δουλειά, θα αξιολογήσουν ατομικά τους υποψηφίους και ακολούθως θα τους κατατάξουν σε συγκεκριμένο βαθμό. 
 
Στο πλαίσιο αυτό τα Συμβούλια θα αξιολογήσουν την εμπειρία, το επιστημονικό έργο, την εκπαιδευτική δραστηριότητα του αξιολογούμενου ως εκπαιδευόμενου καθώς και την προϋπηρεσία των υποψηφίων.
 
Στη συνέχεια θα κατατάξουν σε βαθμό Επιμελητή Β’ όσους έχουν συνολική προϋπηρεσία έως 10 έτη, σε βαθμό Επιμελητή Α’ όσους έχουν συνολική προϋπηρεσία από 10 έως 25 έτη και σε βαθμό Διευθυντή όσους έχουν συνολική προϋπηρεσία άνω των 25 ετών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης από τους οποίους προέρχονται.
 
Ανάμεσα στους αξιολογητές θα είναι γνωστοί γιατροί του ΕΣΥ, διοικητές νοσοκομείων καθώς και διευθυντές τμημάτων. 
Τα πενταμελή συμβούλια που δημιουργήθηκαν θα συσταθούν σε 16 νοσοκομεία της Αθήνας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: