Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014


Ο.Ε.Ν.Γ.ΕΟμοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Εξώδικο προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών απέστειλε σήμερα η ΟΕΝΓΕ σχετικά με την αποζημίωση βιβλιοθήκης, την οποία ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας με την 2306/2014 ομόφωνη απόφαση της έκρινε ότι δεν αποτελεί φορολογητέο εισόδημα, εντούτοις το υπουργείο Οικονομικών αποφεύγει να προβεί σε ανάλογη νομοθετική ρύθμιση, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της ΟΕΝΓΕ.
Στο εξώδικο τονίζεται προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών:
«Σας Δηλώνουμε απερίφραστα, ότι για την προστασία των δικαιωμάτων και της περιουσίας των Ιατρών μελών μας, θα προσφύγουμε, τόσο έναντι του Ελληνικού Δημοσίου όσο και έναντι υμών προσωπικά, όπως και έναντι κάθε άλλου υπευθύνου, ενώπιον κάθε αρμόδιας Εισαγγελικής και Δικαστικής Αρχής».
Σημειωτέον πως η άρνηση εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ συνεπάγεται ετήσια επιβάρυνση περί τα 1000 ευρώ για κάθε γιατρό ΕΣΥ, ενώ η αναδρομική ισχύς από το 2002, όπως αποφάσισε το ΣτΕ, θα οδηγήσει σε επιστροφή φόρων δεκατεσσάρων ετών.
Ταυτόχρονα στο εξώδικο επισημαίνεται πως έχει ζητηθεί από την ΟΕΝΓΕ δύο φορές συνάντηση με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου, χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση. Ήδη έχει ξεκινήσει υποβολή προσφυγών από τις Ενώσεις Γιατρών όλης της χώρας προκειμένου το ζήτημα να οδηγηθεί προς εκδίκαση στο ΣτΕ, αξιοποιώντας το δεδικασμένο του ειδικού μισθολογίου των δικαστών.
Για να διαβάσετε το εξώδικο κάντε κλικ εδώ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: