Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

11 Μαΐου: Σε απεργιακό κλοιό ο χώρος της Υγείας


Καθολική είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας, στην απεργία που κήρυξαν για τις 11 Μαΐου οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στην Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα:
ΟΕΝΓΕ: Η εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών, εκτιμά ότι κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατεδαφίζουν τη δημόσια Υγεία. Ζητεί δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλους.
ΠΟΕΔΗΝ: Η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας εργαζομένων στην Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ, διεκδικεί δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, με επαρκή χρηματοδότηση, πάταξη της παραοικονομίας και της διαφθοράς, προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, ενιαίο μισθολόγιο, άμεση εξόφληση δεδουλευμένων υπερωριών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ: Το προεδρείο της Ομοσπονδίας γιατρών του ΙΚΑ, εκφράζει τη διαφωνία του κλάδου στην πολιτική χιλιάδων απολύσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην πολιτική συνεχούς μείωσης μισθών και συντάξεων και στην διαρκή αύξηση της ακρίβειας, στην πολιτική απαξίωσης του ρόλου των δημοσίων υπηρεσιών, της συνολικής εκποίησης του δημόσιου τομέα, της διαρκούς συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και μεταφοράς του κόστους στους πολίτες, με μοναδικό κριτήριο την περιστολή δαπανών.
ΙΣΑ: Το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας εκφράζει την αντίθεσή του στις κυβερνητικές παρεμβάσεις στο χώρο της Υγείας.
ΕΟΟ: Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας εκφράζει τη διαφωνία του κλάδου στο νόμο για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, τη φορολογική πολιτική και την εξαίρεση του επαγγέλματος από το 'άνοιγμα'.

Δεν υπάρχουν σχόλια: