Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Υγεία


Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι σε μονάδες Υγείας και Πρόνοιας σε όλη τη χώρα.
Το πρωί της Τετάρτης, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία 'Γ. Γεννηματάς', 'Σωτηρία', 'Ερυθρός Σταυρός' και στο ΕΚΑΒ, πραγματοποίησαν κατάληψη της λεωφόρου Μεσογείων.
Με τον τρόπο αυτό, διαμαρτύρονται για τη μη εξόφληση δεδουλευμένων υπερωριών από τον Δεκέμβριο του 2010 και τα τεράστια κενά σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
Ζητούν ενιαίο μισθολόγιο, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και εξαίρεση της Υγείας από τον περιορισμό προσλήψεων.
ΠΟΕΔΗΝ
Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε ότι επίκειται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ (11 Μαΐου), ενώ θα ακολουθήσει συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗN για εκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει τα εξής προβλήματα:
Οι προϋπολογισμοί περικόπτονται και τα προβλήματα με τις ελλείψεις υγειονομικού φαρμακευτικού υλικού πληθαίνουν.
Οι πρόσθετες αμοιβές παραμένουν για το 5μηνο Δεκεμβρίου 2010 έως τον Απρίλιο 2011 απλήρωτες.
Το πάγωμα των προσλήψεων και στην Υγεία – Πρόνοια επιβεβαιώθηκε πλήρως από την πολιτική ηγεσία. Νέες προσλήψεις με τον κυλιόμενο πίνακα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2011.
Η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά (ΒΑΕ) είναι μετέωρη, καθώς η πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων Υγείας και Εργασίας δεν δεσμεύεται για την διατήρηση των επαγγελμάτων υγείας στον κατάλογο των ΒΑΕ.
Το Νέο Ενιαίο Μισθολόγιο κανένας δεν γνωρίζει τις γενικές αρχές του παρά μόνο ότι θέλουν εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση.
Τα επικουρικά του δημοσίου οδεύουν σε κούρεμα με πρόσχημα τις Δημοσιονομικές δυσχέρειες και τα ελλείμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: