Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 04-04-2011


Ένα χρόνο μετά από την υπερψήφιση στην ελληνική Βουλή του Μνημονίου
 Η ανεργία καλπάζει, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανέργους στη χώρα. 
Η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει χτυπήσει «κόκκινο», με καταχρηστικές απολύσεις, αυθαίρετες αλλαγές στους όρους εργασίας, ατομικές συμβάσεις, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία με την απλήρωτη εργασία να θεωρείται «φυσιολογικό» γεγονός. 
Το  εισόδημα καθημερινά συρρικνώνεται, όχι μόνο από τις μειώσεις των μισθών αλλά και από τις καλπάζουσες τιμές των προϊόντων βασικής κατανάλωσης. Διαλύεται κάθε έννοια κοινωνικού κράτους με τις συγχωνεύσεις σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, την διάλυση των ασφαλιστικών Ταμείων και κάθε κοινωνικής πρόνοιας.
Μειώνεται το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία . Εξαγγέλλεται κατάργηση κλινικών και νοσοκομείων. Συνεχείς ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικά υλικά. Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των εργαστηριακών εξετάσεων, των χειρουργείων και των φαρμάκων που πληρώνονται. Ταυτόχρονα, το πάρτι των προμηθειών συνεχίζεται (οι τιμές των υλικών ορίζονται από το υπουργείο μέχρι και 20 φορές μεγαλύτερες από τις κανονικές, σύμφωνα με έρευνα του αν. καθηγητή Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Δ.Μάρδα), το δε «φακελάκι» συνεχίζει να βασιλεύει. Και όμως  δεν είναι μονόδρομος, υπάρχει η ολοκληρωμένη πρόταση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών για πλήρες δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας.
Την ώρα που η ζήτηση στα δημόσια νοσοκομεία αυξάνεται λόγω της κρίσης οι πολίτες στερούνται από πολύτιμες υπηρεσίες περίθαλψης και κοινωνικής φροντίδας, περιθωριοποιώντας υγειονομικά και κοινωνικά ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.   Με λιγότερα νοσοκομεία, με λιγότερους γιατρούς και νοσηλευτές, με περικοπές 40% των κονδυλίων  για την δημόσια Υγεία ΔΕΝ μπορεί να βελτιωθεί το ΕΣΥ, να εξαφανιστούν οι λίστες αναμονής στα Εξωτερικά Ιατρεία και ο συνωστισμός στα ΤΕΠ. 
Καταγγέλλουμε τη στάση πληρωμών  στην αμοιβή των πρόσθετων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών και των υπερωριών των άλλων εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα υγείας ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ.
Καταγγέλλουμε τις παλινωδίες μεταξυ υπουργείου υγείας και υπουργείου οικονομικών για την  επανένταξη του Νοσοκομείου  και των ΚΥ της περιοχής μας στη Γ΄ Ζώνη.Η λίστα Νοσοκομείων και ΚΥ η οποία καταρτίστηκε από το υπουργείο Υγείας που περιέχει και το δικό μας νοσοκομείο καθώς και τα ΚΥ αρμοδιότητας  του  και στάλθηκε για προσυπογραφή από τον κ. Σαχινίδη, ώστε ν΄ αποτελέσει Κοινή Υπουργική Απόφαση, επεστράφη από το υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας να καταγραφεί αναλυτικά και το οικονομικό κόστος που προκαλεί.Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη απάντηση που ακριβώς βρίσκεται!!!
Καταλήγοντας εκφράζουμε  την έντονη διαμαρτυρία στις άδικες επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο ιατρικός κόσμος και ειδικότερα οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Αποφασίζουμε:
1. Εφαρμογή της απόφασης,της γενικής συνέλευσης των ιατρών,της 04-04-2011, σύμφωνα με την οποία αίρεται η αναστολή επίσχεσης εφόσον δεν τηρήθηκαν τα ζητούμενα στο χρόνο που πέρασε έως σήμερα.
2. Νέα επίσχεση εργασίας των ιατρών από Δευτέρα 16-05-2011 με αιτήματα α.την πληρωμή των περικομμένων και πρόσθετων εφημεριών έως σήμερα β.την άμεση καταγραφή σε ΦΕΚ των  διορισμών των ιατρών που εκκρεμούν για το νοσοκομείο μας.
3. Κατάθεση προγραμμάτων εφημέρευσης για τον μήνα Ιούνιο με βάση την Β ζώνη.


Το ΔΣ της Ε.Ι.Ν.ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ.













































Δεν υπάρχουν σχόλια: