Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Στο κρατητήριο γιατρός του Αττικόν για έλλειψη κρεβατιών στην εφημερία!!!



Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε η γιατρός συντονίστρια εφημερίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» μετά από καταγγελία συγγενούς ασθενούς για έλλειψη κρεβατιών και έκθεση ασθενών σε κίνδυνο.
Η σύλληψη της γιατρού έγινε αφού τελείωσε η εφημερία του νοσοκομείου, κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαιδαρίου, προσήχθη στα δικαστήρια της Ευελπίδων και παρά τα διαβήματα διαμαρτυρίας των συναδέλφων της ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Οι γιατροί του Νοσοκομείου Αττικόν ανάστατοι από την εξέλιξη αυτή, καθώς όπως υποστηρίζουν, σε κάθε εφημερία οι ασθενείς μπαίνουν σε ράντζα μέχρι να βρεθεί κρεβάτι, αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους και να συζητήσουν το πρόβλημα που προέκυψε σε γενική συνέλευση.
Όπως περιγράφει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας «στη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας στο Νοσοκομείο  «ΑΤΤΙΚΟΝ» εξετάσθηκαν 900 ασθενείς και έγιναν 165 εισαγωγές. Κάποιοι ασθενείς ελλείψει κρεβατιών μπήκαν σε ράντζο. Μία συνοδός πήγε στο αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου και μήνυσε τη συντονίστρια εφημερίας, επικαλούμενη «έκθεση ασθενούς σε κίνδυνο» και ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή να συλληφθεί η γιατρός.
Η σύλληψη δεν έγινε τη νύχτα για να μη διαταραχθεί η εφημερία. Μόλις όμως τελείωσε η εφημερία η συνάδελφος συνελήφθη, έμεινε στο Αστυνομικό Τμήμα και προσήχθη στην Ευελπίδων για να εκτελεστεί η διαδικασία του αυτόφωρου, παρά τα εντονότατα διαβήματα διαμαρτυρίας στα οποία προέβη η ΟΕΝΓΕ από την πρώτη στιγμή».
«Η κατάσταση στο ΕΣΥ παίρνει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις, σχολιάζει οκ. Δ. Βαρνάβας, ο οποίος θεωρεί «ως υπεύθυνο τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, γιατί στοχοποίησε τους γιατρούς ώστε να μετακυλήσει σε αυτούς την ελεεινή κατάσταση των νοσοκομείων. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκονται στο κρατητήριο έντιμοι γιατροί ως κοινοί εγκληματίες»

Δεν υπάρχουν σχόλια: