Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Συνεργασία ΕΣΥ με ασφαλιστικές εταιρείες



Τη συνεργασία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, δρομολογεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Με τροπολογία στο νομοσχέδιο ‘Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων και άλλες διατάξεις’, που συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος επικαιροποιεί παλαιότερο νόμο του Αλέκου Παπαδόπουλου (2889/2001), ο οποίος δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Ο κ. Λοβέρδος είχε προϊδεάσει για την ενέργειά του αυτή, αφήνοντας την περασμένη εβδομάδα ανοικτό το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του συγκεκριμένου νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι μπορεί να έχει ετήσιο όφελος περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, από τη συνεργασία του ΕΣΥ με τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Η σχετική τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Τετάρτης και παρουσιάζει το Iatronet, αναφέρει τα εξής:

‘Οι διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις:

Με τους ασφαλιστικούς φορείς, με βάση τις οποίες θα καλύπτονται από αυτούς οι ανωτέρω ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται στους ασφαλισμένους στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων, πέραν του τακτικού ωραρίου.

Με ιδιωτικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις, με βάση τις οποίες θα καλύπτεται από αυτές η δαπάνη για επίσκεψη, διαγνωστικές, επεμβατικές και θεραπευτικές πράξεις, που διενεργούνται κατά την ολοήμερη, πέραν του τακτικού ωραρίου, λειτουργία σε ασφαλισμένους τους και για τις οποίες υπηρεσίες θα ισχύει ειδικό αυξημένο τιμολόγιο’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: