Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ




Ρόδος 16 05 - 2011

Α.Π :
Προς : Διοικητή κ. Κόκκινο





Κύριε Διοικητά,
Επανερχόμενοι σε προηγούμενα έγγραφά μας και επανειλημμένες προφορικές παραστάσεις μας, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε, λόγω του επείγοντος, άμεσα και εγγράφως για τα παρακάτω σοβαρά θέματα :
1) Αν θα συνεχισθεί από 21/05/2011 η απασχόληση των συμβασιούχων που μας έχουν διατεθεί μέσω ΚΑΦΚΑ και Συλλόγου ΑΜΕΑ.
Η συγκεκριμένη απάντησή σας πρέπει να μας δοθεί ΣΗΜΕΡΑ, γιατί υπάρχουν λειτουργικά θέματα που πρέπει ν’ αντιμετωπισθούν έγκαιρα (εξόφληση οφειλομένων αδειών τους, κατάρτιση εβδομαδιαίων προγραμμάτων εργασίας κλπ).
Υπενθυμίζουμε σ’ αυτό το σημείο ότι ο Υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Ζώτος είχε δεσμευθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ότι θα εξασφάλιζε την παραμονή τους μέχρι τέλος του έτους, ενώ αμέσως μετά εσείς σπεύσατε να δηλώσετε, “το πόσο καλύτερα αισθάνεσθε μετά τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις – προσπάθειες της 2ης ΥΠΕ για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας”.
Μέχρι σήμερα όμως (και ενώ οι συμβάσεις αυτές λήγουν την Παρασκευή 20/05/11) δεν φροντίσατε ως Διοίκηση να έχει το Νοσοκομείο μία έγκαιρη απάντηση, αν και γνωρίζατε προ πολλού πότε λήγουν οι συμβάσεις, συνεχίζοντας την τακτική του σκωτσέζικου ντους με υποσχέσεις και ευχές περί υπομονής, επιτείνοντας ακόμα μία φορά την αγωνία μας.
2) Πότε θα πληρωθούν οι ανωτέρω συμβασιούχοι, αφού αν και γνωρίζετε ότι η σύμβασή τους λήγει την 20/05/2011 (και ενώ δεν τους έχετε ενημερώσει ως υπεύθυνος αν θα συνεχισθεί η σύμβασή τους όπως εδώ και μερικούς μήνες τους αφήνατε να πιστεύουν με τις «αισιόδοξες» και καθησυχαστικές συνεντεύξεις σας στα ΜΜΕ) μέχρι σήμερα δεν έχετε φροντίσει ως διοικητικά αρμόδιος να σταλεί στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχετικό ένταλμα πληρωμής για έλεγχο και θεώρηση, παρά τις σχετικές παρεμβάσεις του Συλλόγου μας.
3) Πότε θα πληρωθούν οι δεδουλευμένες υπερωρίες που οφείλετε σε μεγάλο μέρος του προσωπικού για το χρονικό διάστημα Δεκέμβριος 2010 – Απρίλιος 2011.
Μας είχατε δηλώσει πριν λίγο καιρό, ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι θα πληρώνονταν τις υπερωρίες Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου στις 10/05/11 και οι ιδιωτικού δικαίου στις 10/06/11.
Μέχρι σήμερα όμως ούτε αυτό το πρόβλημα μπορέσατε να επιλύσετε (παρόλο που μεγάλη μερίδα του προσωπικού έχει δηλώσει επίσχεση εργασίας γι’ αυτές τις οφειλόμενες αποζημιώσεις) και παρ’ όλα αυτά εξακολουθείτε με αναλγησία να “εντέλλετε” ειδικά το νοσηλευτικό προσωπικό σε συστηματική υπερεργασία, χωρίς να φροντίζετε παράλληλα όμως να κινητοποιήσετε τους πάντες για την πληρωμή – εξόφληση των δεδουλευμένων τους (την ικανότητα να κινητοποιήσετε αυτούς τους «πάντες» την έχετε όταν πρόκειται για θέμα που αφορά εσάς προσωπικά (διατήρηση θέση Διοικητή) όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι μας).
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΑΣ, ΕΣΤΩ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ (ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ). ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ (ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΗΔΗ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ).
Τέλος, δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θεωρούμε «ανατριχιαστικό» το σύνθημα του πανό μας, αλλά τα όσα με δική σας ευθύνη επιτρέπετε να συμβαίνουν στο Νοσοκομείο μας, εις βάρος του Νοσηλευτικού μας προσωπικού και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: