Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΙΚΑ: Κλείνει την ′πίσω πόρτα′ σε γιατρούς με πειθαρχικές παραβάσεις



Δεν θα έχουν δικαίωμα να εξετάζουν ασφαλισμένους του ΙΚΑ - μέσω Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) - οι μόνιμοι γιατροί του ΙΚΑ που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα.

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, η οποία έχει ήδη αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος. Στην εγκύκλιο επισημαίνονται τα εξής:

'Οι μόνιμοι γιατροί του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ που:

  • Τελούν σε κατάσταση αυτοδίκαιας αργίας λόγω επιβολής σ’ αυτούς της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης ή λόγω στέρησης της προσωπικής τους ελευθερίας ύστερα από ένταλμα προσωρινής κράτησης ή δικαστική απόφαση , έστω και αν απολύθηκαν με εγγύηση.
  • Τους έχει επιβληθεί το διοικητικό μέτρο της δυνητικής αργίας σύμφωνα με τις διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου.
  • Οι συμβασιούχοι γιατροί αορίστου χρόνου των οποίων έχει καταγγελθεί η σύμβαση για σπουδαίο λόγο.
  • Οι γιατροί με σύμβαση μίσθωσης έργου των οποίων οι συμβάσεις καταγγέλθηκαν εκ μέρους του Ιδρύματος προ της ημερομηνίας λήξης τους.

Δεν θα εξετάζουν ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ως γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ με τις ρυθμίσεις της  Κοινής Υπουργικής Απόφασης 'Όροι και προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ από τους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ'.

Διαγραφή

Μετά από τα παραπάνω θα πρέπει:
  1. Να ενημερώσετε άμεσα την Ομάδα Υποδομών Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης για τους γιατρούς των υπηρεσιών σας που εμπίπτουν στις παραπάνω περιπτώσεις προκειμένου να αφαιρεθούν από τις λίστες γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που εξυπηρετούν ασφαλισμένους του Ιδρύματος.
  2. Να διαγράψετε τους γιατρούς αυτούς από τη λίστα που έχει αναρτηθεί στην υπηρεσία σας.
  3. Να ζητήσετε την επιστροφή των συνταγολογίων που τυχόν διατέθηκαν στους γιατρούς αυτούς ενημερώνοντας παράλληλα και τη Φαρμακευτική Διεύθυνση

Δεν υπάρχουν σχόλια: