Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Καταργεί στην πράξη την άδεια ακτινοπροστασίας των εργαζομένων στα εργαστήρια ιοντιζουσών ακτινοβολιών η κυβέρνηση και εισάγει τις ασφαλιστικές εταιρείες στα νοσοκομεία!!!


Στη συζήτηση  στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής  για το νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις ο υπουργός υγείας δήλωσε ότι θα καταθέσει τρεις προσθήκες που θα προβλέπουν τα εξής:

1.Επανακαθορίζονται σύμφωνα με το πόρισμα του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, οι όροι για τις υποχρεωτικές ημερήσιες άδειες των εργαζομένων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέαακτινολόγων, γιατρών και προσωπικούΠροβλέπεται ότι θα λαμβάνεται υπόψη η αθροιστική δόση ακτινοβολίας που δέχονται για να καθορίζονται οι μέρες αδείας.
 Η διάταξη αυτή πρακτικά καταργεί την άδεια ακτινοπροστασίας

2.Επικαιροποιούνται οι διατάξεις του νομοσχεδίου του Αλέκου Παπαδόπουλου από το 2001 για την περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία και ασθενών που καλύπτονται από ασφαλιστικές εταιρίες, με την προσθήκη ότι θα ισχύσει ειδικό αυξημένο τιμολόγιο.
Στην ουσία παραχωρούνται και μάλιστα τα «καλύτερα»   κρεβάτια των νοσοκομείων στις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες και θα τα διεκδικήσουν,  αφού θα καταβάλουν και ειδικό αυξημένο τιμολόγιο.
Ο λαός θα προωθείται στα …υπόλοιπα.


3. Χρόνια πάσχοντες που περιθάλπονται από Δημόσια Νομικά Πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες κλειστής περίθαλψης ή νοσηλεύονται σε μονάδες και προγράμματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης θα συμμετέχουν στη δαπάνη περίθαλψης τους με ποσοστό επί της σύνταξης που λαμβάνουν.

Στην ουσία ακόμη ένα ληστρικό μέτρο για ανθρώπους που υποφέρουν.

Από αγωνιστική παρέμβαση 

Δεν υπάρχουν σχόλια: