Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ 04/05/2011


Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την 6η Μάη του 2010,υπογραφή του μνημονίου και τα αποτελέσματα είναι.....
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, εντός του 2010 οι δημόσιοι υπάλληλοι έχασαν το 13,5% των αποδοχών τουςοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα 14%, ενώ μειώθηκαν κατά 11,3% και οι συντάξεις. Οι υπολογισμοί αυτοί πάντως εκτιμώνται ως ιδιαίτερα μετριοπαθείς, καθώς στο Δημόσιο και ειδικά στις ΔΕΚΟ οι μειώσεις ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις και το 20%-25%, ενώ στον ιδιωτικό τομέα οι περικοπές είναι δραματικές και σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτες, χωρίς να έχουν καταγραφεί από κανέναν.
Το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ είχε εκτιμήσει τον Σεπτέμβριο του 2010 ότι οι πραγματικές αποδοχές των εργαζομένων κατρακυλούν σε επίπεδα 1984. Η αφαίμαξη πάντως είναι τρομερή. Σύμφωνα με τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού, μόνο από το τσεκούρωμα του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, το κράτος εξοικονόμησε εντός του 2010 1,1 δισ., ενώ από το ανήθικο χαράτσι στις συντάξεις 1,5 δισ. ευρώ.
Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Το 2010 το ελληνικό κράτος κατέβαλλε για την εξυπηρέτηση του χρέους και των «πιστωτών του» το ποσό των55,4 δισ. ευρώ, δηλαδή το 24% του ΑΕΠ της χώρας!
 Επίσης ψηφίστηκαν τα εξής μέτρα: 
Κατάργηση ουσιαστικά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και αντικατάσταση του -στα χαμηλά κλιμάκια- με ένα ψευτοεπίδομα, επιχειρησιακές συμβάσεις και απαγόρευση αυξήσεων, μείωση προσαυξήσεων σε περίπτωση υπέρβασης ωραρίου εργασίας, συμβάσεις μαθητείας με αμοιβή ακόμα και κάτω από τον κατώτερο μισθό της εθνικής συλλογικής σύμβασης, «δοκιμαστική περίοδος» 12 μηνών, επέκταση των περιόδων για συμβάσεις ορισμένου χρόνου και εκ περιτροπής εργασία κ.λπ.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η ανεργία τον Γενάρη του '11 πέτάξε στο 15,1%, με πάνω από 750.000 ανέργους. Μόλις 206.000 απ' αυτούς λαμβάνουν το άθλιο επίδομα των 450 ευρώ, το οποίο θέλουν να περικόψουν κιόλας! Στην πραγματικότητα, οι άνεργοι πρέπει να ξεπερνούν το 1.000.000 και η ανεργία το 20%, με τα ποσοστά της να θερίζουν όνειρα και ελπίδες στο χώρο της νεολαίας. Ακόμα και με τα στοιχεία της ΕΛΛΣΤΑΤ, πάνω από 230.000 άτομα προστέθηκαν στη μαύρη λίστα των ανέργων, κάνοντας πλέον την ανεργία τρομερό κοινωνικό πρόβλημα, που υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι.
Δεν γλίτωσαν  ούτε οι συνταξιούχοι, αφού επιβλήθηκε ηκατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης, αυξήθηκαν τα χρόνια εργασίας για πλήρη σύνταξη στα 40 (!), ενώ μειώθηκαν κατά πολύ οι μηνιαίες συντάξεις με το νέο τρόπο υπολογισμού. Το Μνημόνιο έχει επιβάλει νέες «αναλογιστικές μελέτες» για να προχωρήσουν και άλλα αντιασφαλιστιπά μέτρα, ενώ η ΕΕ προωθεί σύνταξη στα 67.

Κι όλα αυτά με πληθωρισμό 4,7% το 2010 (έναντι στόχου του Μνημονίου 1,9%), ενώ τον Μάρτιο του '11 έτρεχε με 4,5%.  Φοροεπιδρομή  σε είδη ευρείας και καθημερινής κατανάλωσης , όπως η βενζίνη, η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% και στο 13% Η εικόνα συμπληρώνεται από την ψυχιατρική κρίση. Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, η κατανάλωσηαντικαταθλιπτικών φαρμάκων έχει αυξηθεί δραματικά, καθώς από τα 6,49 εκατομμύρια σκευάσματα  που πωλήθηκαν το 2006, φτάσαμε στο 2010 στα 8,4 εκατομμύρια! Πάνω από ένα κουτάκι αντικαταθλιπτικά για κάθε ενήλικο Έλληνα... Όσο για τις αυτοκτονίες, αυτές φαίνεται μέσα στο 2010 να διπλασιάστηκαν (!), αφού από μία την ημέρα καταγεγραμμένη σε πανελλαδική κλίμακα, φτάσαμε σε δυο την ημέρα!!!
Μέσα σε αυτό το σκηνικό κατάρρευσης των εισοδημάτων  και πολλαπλασιασμού των δυσκολιών, έχουμε ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη τις κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές, τη δημόσια δωρεάν ποιοτική υγεία, παιδεία, πρόνοια, συγκοινωνία, πολιτισμό κ.λπ., τα πεδία αυτά αντιμετωπίζουν τρομερές περικοπές και οδηγούνται σε παρακμή,και υποβάθμιση.Οι κοινωνικές δαπάνες του κράτους μειώθηκαν κατά 3,5 δισ. ευρώ το 2010, ενώ το γενικό σύνθημα είναι «συγχωνεύσεις παντού»

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι οι 6 (έξι) προσλήψεις!! γιατρών για όλη την χώρα που την τελευταία στιγμή όπως φαίνεται και από το ΦΕΚ μας έκαναν την χάρη...να προσθέσουν και τον νεφρολόγο για το νοσοκομείο μας.
Βέβαια  αυτές οι προσλήψεις προέρχονται από το 
υποσύνολο των 681 του συνόλου των 2000 προσλήψεων που πρόβλεπε ο ν.
3754/2009,που τεχνηέντως αποκρύπτεται  ώστε να μην ανοίξει η όρεξη για 7η, 8η ή ακόμη και 9η πρόσληψη.
Σε σίριαλ επίσης  τείνει να εξελιχθεί η επανένταξη Νοσοκομείων και ΚΥ στη Γ΄ Ζώνη.Η λίστα Νοσοκομείων και ΚΥ η οποία καταρτίστηκε από το υπουργείο Υγείας που περιέχει και το δικό μας νοσοκομείο καθώς και τα ΚΥ αρμοδιότητας  του  και στάλθηκε για προσυπογραφή από τον κ. Σαχινίδη, ώστε ν΄ αποτελέσει Κοινή Υπουργική Απόφαση, επεστράφη από το υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας να καταγραφεί αναλυτικά και το οικονομικό κόστος που προκαλεί.Συνεπώς ΡΩΤΑΜΕ είναι άγνωστος ο χρόνος που θα ισχύσει η νέα κατάταξη; όπωςΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ τροποποίηση ή μη της λίστας για λόγους κόστους;
ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΣΤΕΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑ ΤΑ ΜΑΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 15 ΜΑΙΟΥ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΊ  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: