Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Συμβούλιο μεταρρύθμισης για 10.000 διαθεσιμότητες στον ΕΟΠΥΥ Το σύνολο των εργαζομένων θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας για 15 έως 25 μέρες, μέχρι δηλαδή να πάρει την νέα του μορφή (ως αγοραστής) ο Οργανισμός.

Ο κύβος ερρίφθη για την κινητικότητα των 10.000 εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ.
Άσχετα από το ποια θα είναι η έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους γιατρούς, η κυβέρνηση προχωρεί άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου μεταρρύθμισης του Οργανισμού.
Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των εργαζομένων του θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας για 15 έως 25 μέρες, μέχρι δηλαδή να πάρει την νέα του μορφή (ως αγοραστής) ο ΕΟΠΥΥ.
Το θέμα συζητείται το πρωί της Πέμπτης στο συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης, το οποίο συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό και των αρμοδίων υπουργών (Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υγείας).
Στο συμβούλιο θα αξιολογηθεί η πρόταση του υπουργού Υγείας για τον νέο ΕΟΠΥΥ, ενώ θα παρουσιαστεί και το πόρισμα αξιολόγησης προσωπικού και δομών, το οποίο παραδόθηκε στον κ. Γεωργιάδη την Τετάρτη.

Διαδικασία

Εάν και εφόσον η πρόταση αυτή γίνει αποδεκτή, τότε βάσει της κείμενης νομοθεσίας οι συναρμόδιοι υπουργοί Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπορούν να προχωρήσουν στη διαδικασία της διαθεσιμότητας.
Όπως ανέφερε την Τετάρτη στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, στόχος είναι να μην κλείσει ούτε μια μέρα κανένα πολυϊατρείο ΕΟΠΥΥ. Άφησε, όμως, όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά:
'Μας έλεγαν ότι θα είναι μεγάλη ζημιά να κλείσουν τα πολυϊατρεία έστω και μια μέρα και οι συνδικαλιστές τα έχουν κρατήσει κλειστά ήδη για είκοσι μέρες.
Άρα, προφανώς δεν ήταν και τόσο μεγάλη ζημιά να κλείσουν, γιατί αφού έκλεισαν μόνοι τους για είκοσι μέρες, προφανώς δεν τα θεωρούσαν και τόσο σημαντικά να υπάρχουν. Κατά συνέπεια, με τις νέες συνθήκες που έχουν υπάρξει θα γίνει γρηγορότερα και ευχαριστώ τους συνδικαλιστές γι' αυτό'.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, θα ακολουθηθούν διαδικασίες - εξπρές, προκειμένου ο νέος ΕΟΠΥΥ να λειτουργήσει σε 25 το πολύ μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: