Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Δήμαρχος Λειψών για την κατάρρευση του ιατρείου: «Μας τιμωρούν;»


της Ντίνας Ιωακειμίδου

Κάποτε στους ακριτικούς Λειψούς υπήρχε ένα εξαιρετικά οργανωμένο Πολυδύναμο Ιατρείο. Χθες αναρτήθηκε ανακοίνωση: Ο δήμαρχος Λειψών Μπενέτος Σπύρου είναι διατεθειμένος να προσφέρει στέγη και τροφή, όπως και αμοιβή για όποιον γιατρό γενικής ιατρικής – παθολόγο – παιδίατρο επιθυμεί να μεταβεί στο νησί έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα…
«Ό,τι έχει μείνει ζωντανό το διαλύετε. Πρόκειται για τον εκφυλισμό ενός κράτους» είχε πει απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας και πρώην Υφυπουργό Ναυτιλίας Α.Γεωργιάδη ο δήμαρχος των Λειψών, εκθέτοντάς του τα προβλήματα. Και ο υπουργός πώς αντέδρασε; «Με παρέπεμψε για παράπονα στον Γενικό Γραμματέα» λέει ο δήμαρχος στο UNFOLLOW. «Ούτε που με άκουσε».

Στο νησί διαβιούν 800 άτομα, εκ των οποίων 140 παιδιά. Κάποτε το πολυδύναμο ιατρείο, με τη συνδρομή και των εθελοντών, παρείχε αξιοπρεπέστατη περίθαλψη. Στη συνέχεια απέμεινε μόνο ένας παθολόγος ιατρός, ώσπου, όταν έμαθε ότι η άδεια που ζήτησε ανακαλείται επ” αόριστον λόγω αδυναμίας εξεύρεσης αντικαταστάτη, τα βρόντηξε και έφυγε. Ούτε συζήτηση βέβαια για την κάλυψη των άλλων ειδικοτήτων, καθώς  και βοηθούς ιατρικών επαγγελμάτων και μαίας που προβλέπονται στο Πολυδύναμο Ιατρείο. «Σήμερα υποσχέθηκαν την κάλυψη της θέσης από έναν γιατρό από το Νοσοκομείο της Λέρου» μας λέει ο δήμαρχος. «Για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μάλλον για ένα μήνα. Ποιος ξέρει;»

Τόσο οι κάτοικοι που τρέμουν μην αρρωστήσουν όσο και ο δήμαρχος έχουν προβεί σε σειρά καταγγελιών. Σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται και σε ό,τι αφορά τις διακομιδές ασθενών. Ως προς τις ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό απαιτήθηκε η κινητοποίηση των κατοίκων και η χορήγηση δωρεών από ιδιώτες για την κάλυψή τους. Στη δικαιοδοσία δε του νοσοκομείου της Λέρου, πέρα από τη Λέρο και τους Λειψούς, υπάγονται επίσης η Πάτμος και το Αγαθονήσι.

«Μα καλά, μας τιμωρούν επειδή κάποτε είχαμε πετύχει την δημιουργία ενός οργανωμένου Πολυδύναμου Ιατρείου;» διερωτάται ο κ. Σπύρου.

Όχι μόνον εσάς, αγαπητέ κ. δήμαρχε. Όχι μόνον εσάς…
ΠΗΓΗ: unfollow.com.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: