Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ


Προς παραιτηθέντα 4 μέλη της παράταξης

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Με έκπληξη αλλά και δυσαρέσκεια μάθαμε χθες την παραίτηση σας από μέλη του  ΔΣ του ΙΣΡ με δυο σελίδες που αφήσατε στα γραφεία του ΙΣΡ το πρωί της 28.11.2013 και συνοδευτικό τηλεφώνημα προς τον πρόεδρο του ΙΣΡ μόλις 15 λεπτά μετά, από  μέλος της παράταξης σας χωρίς να δώσει καμία περαιτέρω επεξήγηση.
Στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς αλλά και διαδικασίας επιβάλλουν σε ανάλογες περιπτώσεις το αίτημα  σύγκλησης του Δ.Σ. με την αναφορά των λόγων της παραίτησης ενός μέλους  ενώπιον των οργάνων στο οποίο συμμετέχει.
Σας θυμίζουμε ότι σε ανάλογη περίπτωση πριν ένα χρόνο που δεν είχε  παρόμοιο αβασάνιστο και μιντιακό σκοπό την χαρακτηρίσατε  «ενέργεια ανήθικη».
Προφανώς όμως ο σκοπός της παραίτησης σας, δεν ήταν « πράττοντας το καθήκον σας σε όσους σας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και να προστατεύσετε  το κύρος του θεσμικού σας οργάνου»  αλλά ήταν να δημιουργήσετε εντυπώσεις και μια ηρωική έξοδο για να απαλλαχτείτε  από την βάσανο των μεγάλων προβλημάτων των ιατρών, αλλά και να διχάσετε για ακόμη μια φορά το ιατρικό σώμα της Ρόδου που βάλλεται τα μέγιστα  αυτό τον καιρό και βέβαια  αυτό για εσάς προφανώς έχει ελάσσονα, σημασία. Κατανοούμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα να έχουν τη δική τους γνώμη, αλλά όχι μόνο τα δικά τους δεδομένα.

Καταρχήν μιας και θέλετε να προβληθείτε ως κήνσορες της αξιοπιστίας και της αξιοπρέπειας ενός Συλλογικού Οργάνου έπρεπε να γνωρίζετε ότι το καθήκον ενός μέλους Δ.Σ. δεν είναι απέναντι μόνο στους ψηφοφόρους του, αλλά σε όλους τους γιατρούς μέλη του, χωρίς παραταξιακό χρώμα ή κομματική χροιά, χωρίς διαφορετικότητα επαγγελματικής ιδιότητας γιατρού, με ή χωρίς δουλειά και πάνω από όλα, χωρίς ψηφοθηρικές κατευθυνόμενες σκοπιμότητες και ύπουλα κτυπήματα κάτω από την μέση.
Να γνωρίζετε ότι δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι’ αυτό που κάνουμε αλλά και γι’ αυτό που δεν κάνουμε, και αυτή είναι η πρώτη σας παραταξιακή ενέργεια που προβήκατε στα 2,5 χρόνια που είστε στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Επί του θέματος  θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστά τα παρακάτω.
Ο πρόεδρος που δουλεύει στον ΕΟΠΥΥ  ως ελεγκτής ιατρός δαπανών υγείας και όχι ως θεράπων με ραντεβού, συνταγογράφηση, παραπεμπτικογραφία και ιδιωτικό ιατρείο,  δεν κατέθεσε κανονική άδεια για το τριήμερο της απεργίας αλλά μετά από συνεννόηση 1 μήνα πριν με τους άλλους 3 συναδέλφους ιατρούς ελεγκτές που είναι διατιθέμενοι να το επιβεβαιώσουν  έχει πάρει 29 ημέρες προγραμματισμένη κανονική άδεια για το 2013 μέσα από την οποία έχει προγραμματίσει 5 ταξίδια στην Αθήνα εκ των οποίων τα 3 για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο συμμετέχοντας στη επιτροπή σύνταξης της Νέας Ιατρικής Νομοθεσίας από τα οποία μάλιστα το 1ο πραγματοποιήθηκε ήδη με περιπέτεια και κίνδυνο την ημέρα της καταστροφής  της Ρόδου επιτελώντας το καθήκον του για τον ΙΣΡ και όλα τα μέλη του , καθώς και άλλα  2 ταξίδια για προσωπικούς λόγους τους οποίους επίσης γνωρίζετε χαρίζοντας περαιτέρω αρκετές ημέρες στον ΕΟΠΥΥ μιας και από την αρχή του χρόνου μπαίνει και αυτός σε διαδικασίες διαθεσιμότητας, κινητικότητας ή απόλυσης.
Γνωρίζετε επίσης ότι στις κανονικές άδειες του, ο πρόεδρος  παρευρίσκεται καθημερινά στα γραφεία του ΙΣΡ για την διεκπεραίωση δεκάδων υποθέσεων όλων των συναδέλφων.
Είναι αρνητικά εντυπωσιακό αλλά συνάμα και προκλητικό ότι   κατά τα τελευταία 2,5 χρόνια αλλά και  στις παρούσες κινητοποιήσεις, κανείς από εσάς δεν παρουσιάστηκε, δεν ενδιαφέρθηκε ή πρότεινε καμία απολύτως ενέργεια ή συμπαράσταση από το Δ.Σ. προς τους ιατρούς  του ΕΟΠΥΥ  ,του ΕΣΥ, τους μη συμβασιούχους με ΕΟΠΥΥ νέους ιατρούς  ή τους πιστοποιημένους με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και τους εργαστηριακούς που βάλλονται με μεγάλες  περικοπές.  
Η αδράνεια και η διάθεση χρόνου από εσάς στα γραφεία του Συλλόγου  παρά τις προσκλήσεις του προέδρου για ενεργό συμμετοχή και δουλειά αυτά τα δυόμιση  χρόνια ήταν μηδενική εκτός από την περιστασιακή παρουσία σας σε ορισμένα Δ.Σ.
Η τιμή και η αναγνώριση αγαπητοί συνάδελφοι, έρχεται μόνο με ένα πράγμα. Την επίμονη, μεθοδική και βασανιστική δουλειά και όχι με πυροτεχνικές παραιτήσεις και τη στείρα κριτική.
Χαρακτηρίζετε ανάρμοστη την συμπεριφορά του Αντιπροέδρου και ενός μέλους του Δ.Σ. για την ανανέωση σύναψης έργου με τον ΕΟΠΥΥ.
Έπρεπε να γνωρίζετε ότι τα τελευταία 7 χρόνια 18-20 συνάδελφοι δουλεύουν με συμβάσεις οι οποίες και ανανεώνονταν μετά την λήξη τους σε όσους το επιθυμούσαν δίνοντας θέσεις εργασίας σε συναδέλφους ιατρούς αλλά και παροχή ΠΦΥ σημαντικών ιατρικών ειδικοτήτων  σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Έπρεπε επίσης να γνωρίζετε ότι ο Σύλλογος των ιατρών ΕΟΠΥΥ Ρόδου και η Διοίκηση του, στήριζε την παράταση αυτών των συμβάσεων και μάλιστα είχε ζητηθεί επανειλημμένως και η αρωγή του ΙΣΡ με πολιτική του παρέμβαση μιας και υπήρχε ανάγκη να καλυφθούν κενά μονήρων ειδικοτήτων που δεν υπήρχαν στη Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ, πράγμα που οδηγούσε τους ασφαλισμένους να μην έχουν αυτή την δύσκολη στιγμή δωρεάν ΠΦΥ.
Η διατήρηση θέσεων εργασίας των ιατρών στην ΠΦΥ, ΔΦΥ, στο ΕΣΥ με οιαδήποτε σχέση εργασίας  και η μετανάστευση 10.000 ιατρών στο εξωτερικό, εμάς μας ενδιαφέρει τα μέγιστα και γι αυτό  εμείς δεν θα στηριχθούμε  στη ψευδεπίγραφη πίστη και στους  θεσμούς που μας εξοντώνουν αλλά θα στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις χωρίς διακρίσεις με συνεχή αγώνα και δουλειά πράγμα το οποίο εσείς αρνηθήκατε με την αδικαιολόγητη μιντιακή και διχαστική παραίτηση σας.

Οι ιατροί μέλη του Δ.Σ. του Ι.Σ.Ρ

1.    Μαντάς Απ. Χρήστος
2.    Αννάκης Κάλλιστος
3.    Μυροφόρου Ιωάννης
4.    Κατσιμπρής Κωνσταντίνος
5.    Παπαντωνίου Παναγιώτης
6.    Καββάδα Ειρήνη
7.    Σαββάκης Μιχαήλ - !

Δεν υπάρχουν σχόλια: