Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ


ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ»
                            Προς
                            Το Δ. Σ. του Ι.Σ.Ρ.
                            Ρόδος, 28-11-2013
ΘΕΜΑ : ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ  ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ»  ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ  ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ.

Συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε, οι  ιατροί του ΕΟΠΠΥ, ξεκίνησαν κινητοποιήσεις με την μορφή 24ωρων  απεργιών από 25 Νοεμβρίου 2013 , για 3 ημέρες(25,26 και 27 Νοεμβρίου),μετά από απόφαση της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ.
Στην συνέχεια αποφασίσθηκε η παράταση των κινητοποιήσεω ν μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2013.
Ο ΙΣΡ με δελτίο τύπου ,στις 22 Νοεμβρίου 2013,στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ιατρών και καλεί  « τα μέλη του Ι.Σ.Ρ.  που είναι ιατροί του ΕΟΠΠΥ Ρόδου  να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτές και τους ιατρούς του ΙΣΡ να στηρίξουν τον αγώνα αυτό».
Η απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου,  όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει  να επιβάλλεται σε κανέναν και με κανένα μέσο.
Εξαίρεση κατά την άποψή μας αποτελούν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των θεσμοθετημένων συνδικαλιστικών οργάνων όπως είναι  ο κάθε Ιατρικός Σύλλογος και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, οι οποίοι έχουν ηθική υποχρέωση να τηρούν πρώτοι, αυτά που παρακινούν τους άλλους να πράξουν. Πολλώ  δε μάλλον όταν πρόκειται για όσους κατέχουν ηγετικά αξιώματα.
Συνάδελφοι ,σας πληροφορούμε  ότι ο Πρόεδρος του ΙΣΡ, ενώ  κατέθετε το Δελτίου Τύπου όπου προέτρεπε σε συμμετοχή και στήριξη της απεργίας   όλα τα μέλη του Ι.Σ., παράλληλα κατέθετε και αίτηση χορήγησης  κανονικής άδειας  για τις 25,26 και 27 Νοεμβρίου ,στον ΕΟΠΠΥ όπου υπηρετεί ως μόνιμος ιατρός.
Η ένστασή μας συνίσταται στο γεγονός ότι δεν είναι θεσμικά ορθό, διαρκούσης της απεργίας , ο Πρόεδρος του ΙΣΡ  να τελεί υπό κανονική άδεια.
Το ίδιο, ως  ανάρμοστο, εκτιμούμε και  το γεγονός ότι και ο Αντιπρόεδρος του ΙΣΡ μετά την παράταση της σύμβασης  μισθώσεως έργου ιατρών ΕΟΠΠΥ (21/11/2013) με διάρκεια έως 31/12/2013,( ως ξεκάθαρο απεργοσπαστικό  τέχνασμα του Υπουργείου), έσπευσε  να παρουσιαστεί στην θέση του .
Υπάρχει, δυστυχώς  για τον Ι.Σ.Ρ. και τρίτος ιατρός,  μέλος του ΔΣ, ο οποίος  έσπευσε επίσης  να στηρίξει τον απεργοσπαστικό μηχανισμό, πάλι ως συμβασιούχος ιατρός.
Στηριζόμενοι στην πίστη μας στους θεσμούς  και σεβόμενοι όλους  τους συναδέλφους μας,   θεωρούμε ότι με την στάση που επέδειξαν οι ως άνω αιρετοί εκπρόσωποί μας, πλήττεται καίρια η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια του Συλλογικού μας Οργάνου και ως εκ τούτου, αισθανόμαστε επιτακτική την ανάγκη να υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας από μέλη του Δ.Σ. του Ι.Σ.Ρ., πράττοντας έτσι το καθήκον μας απέναντι σε όσους μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους και  προστατεύοντας το κύρος του Θεσμικού μας Οργάνου.
Συνάδελφοι ας αναλάβουμε όλοι τις υποχρεώσεις και ευθύνες μας.

Σπάρταλη Χρυσή  Παιδίατρος ιδιώτης.
Στουραίτης Ιωάννης Γαστρεντερολόγος, διευθυντής ΕΣΥ
Ζαρίφης Ιπποκράτης Ουρολόγος ιατρός ΕΟΠΠΥ- ιδιώτης
Μιχαηλίδης Ιωάννης Ιατρός ειδικευόμενος Γεν. Ιατρικής.

Κοινοποίηση :
1)    Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
2)    ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ
3)    Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου
4)    Μέλη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου
5)    Σύλλογος Ιατρών ΕΟΠΥΥ Ρόδου
6)    Μ.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: