Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Πανικός στα εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ λόγω κατάρρευσης ΕΟΠΥΥ! Πόσο φθάνει η αναμονή

Ούτε έναν, ούτε δύο, ούτε τρεις μήνες αλλά ακόμη και 12 μήνες πρέπει να περιμένουν οι ασθενείς για να κλείσουν ένα απλό ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Τι λένε οι γιατροί και που θέλει να προωθήσει τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ο Άδωνις
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Σε μια περίοδο που η κρίση οδηγεί όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας στο δημόσιο σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία πνίγονται από αναρίθμητους ασθενείς που περιμένουν υπομονετικά σε ουρές για να εξυπηρετηθούν από το λιγοστό και εξαντλημένο προσωπικό. 
 
Είναι ενδεικτικό ότι τα εξωτερικά ιατρεία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων όπου κλείνονται ραντεβού με γιατρούς εξειδικευμένους, έχουν αναμονή ακόμη και ενός χρόνου. 
Λεπτομέρεια ...που προφανώς δε γνωρίζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθότι ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ λόγω προβλημάτων και απεργιών θα προωθηθούν στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων. 
 
“Φαίνεται πως ο κ. Γεωργιάδης δεν έχει καταλάβει τίποτα από τη λειτουργία του συστήματος υγείας στη χώρα μας και προφανώς οι εκπαιδευτές του στην Task Force δεν έχουν χρόνο να του εξηγήσουν τα αυτονόητα.
 
Θα του τα εξηγήσουμε λοιπόν εμείς” αποφαίνονται οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) δια του προέδρου τους Δημήτρη Βαρνάβα:
“Η εξέταση στα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων γίνεται κατόπιν ραντεβού, το οποίο λόγω των τεράστιων κενών σε γιατρούς ορίζεται μετά από αρκετούς μήνες, μερικές φορές μάλιστα ορίζεται μετά από ένα ολόκληρο χρόνο.
 
Δεν υπάρχει συνεπώς καμιά δυνατότητα να αναπληρώσουν τα Νοσοκομεία τα προβλήματα που προκαλούνται τώρα από την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και σε λίγες μέρες θα γίνουν μόνιμα εξαιτίας της διάλυσης του ΕΟΠΥΥ από την κυβέρνηση”.
Πάντως η τακτική αυτή του κ.Γεωργιάδη αναγνωρίζεται ως απεργοσπαστική από τους νοσοκομειακούς γιατρούς οι οποίοι εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους απεργούς του ΕΟΠΥΥ. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: