Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Άδωνις με οδηγίες προς νέους διοικητές νοσοκομείων: Τι θα κάνετε στο ΕΣΥ!

Οδηγίες δια χειρός Άδωνι Γεωργιάδη έλαβαν οι νέοι διοικητές όλων των νοσοκομείων που αναλαμβάνουν τα πόστα τους. Ποιες είναι οι οδηγίες 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Στα οικονομικά των νοσοκομείων τα οποία δε θα πρέπει να ξεφύγουν ούτε ευρώ αλλά και στο νέο σύστημα αξιολόγησης των διοικητών επικεντρώθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την συγκέντρωση-«εκπαίδευση» των νέων διοικητών των νοσοκομείων. 
 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε στους νέους διοικητές ότι  κάθε μήνα θα αξιολογούνται και θα βγαίνουν στον πίνακα ανακοινώσεων του ΕΣΥ οι πέντε καλύτεροι και οι πέντε χειρότεροι μάνατζερ.
 
Είνια προφανές ότι ο υπουργός υγείας εισάγει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας κριτήρια αξιολόγησης που ισχύουν αντίστοιχα στον ιδιωτικό τομέα όπου κάθε μήνα ανακηρύσσεται ο καλύτερος και ο χειρότερος υπάλληλος.
 
Ο υπουργός Υγείας στην διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε λεπτομερώς όλο το στενό οικονομικό πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να κινηθούν οι νέοι επικεφαλής των νοσηλευτικών ιδρυμάτων δεδομένου ότι και οι ίδιοι θα υπογράψουν μνημόνια συνεργασίας με το ΕΣΥ. Μνημόνια που αν δεν τηρήσουν δεν αποκλείεται να δούνε την  πόρτα εξόδου σε 6 μήνες όπως εξάλλου προβλέπει η σύμβασή τους με το σύστημα. 
 
Πάντως οι νέοι διοικητές θα είναι υποχρεωμένοι να τα …βγάλουν πέρα με πολύ λιγότερα κονδύλια για προμήθειες καθώς για το 2014 τα ποσά που προβλέπονται για τα νοσοκομεία είναι ακόμη πιο τσεκουρωμένα από ότι το 2013 που πολλά νοσοκομεία λόγω υποχρηματοδότησης δεν είχαν …βαμβάκι ούτε για δείγμα. 
 
Αντίστοιχα κουρεμένα θα είναι και τα χρήματα για φάρμακα δεδομένου ότι η συνολική φαρμακευτική δαπάνη δε θα πρέπει να ξεφύγει πάνω από 2 δις το 2014. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: