Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Τι κρύβεται πίσω από την παραίτηση Μαλλιώρη Ποσά που είχαν δοθεί στον ΟΚΑΝΑ προκειμένου να διατεθούν στα κέντρα πρόληψης του Οργανισμού, φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν τελικά ως 'εσωτερικά δάνεια'.

Σάλος έχει ξεσπάσει στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), έπειτα από τη διαρροή πληροφοριών περί 'μαύρης τρύπας' 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο υπουργός Υγείας ζήτησε τη Δευτέρα από την πρόεδρο του Οργανισμού κ. Μένη Μαλλιώρη (φωτό) να υποβάλει την παραίτησή της.
Την Τρίτη, η αρμόδια υφυπουργός Υγείας κ. Ζέττα Μακρή αναμένεται να δώσει στοιχεία σχετικά με τα καταγγελλόμενα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ Μακρή διαπίστωσε ότι ποσά που είχαν δοθεί στον ΟΚΑΝΑ προκειμένου να διατεθούν στα κέντρα πρόληψης του Οργανισμού, χρησιμοποιήθηκαν τελικά ως 'εσωτερικά δάνεια'.
Διατέθηκαν, δηλαδή, αλλού και δεν κατέληξαν εκεί όπου αρχικά προορίζονταν.
Η υπόθεση αναμένεται να διερευνηθεί περαιτέρω, καθώς δεν είναι ακόμη γνωστό το που κατέληξε το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα παραδώσει την Τρίτη τα στοιχεία που διαθέτει στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Παραίτηση

Σημειώνεται ότι η κ. Μαλλιώρη είχε υποβάλει την παραίτησή της και στις 4 Νοεμβρίου. Είχε υπάρξει και τότε δημοσίευμα, στο οποίο γινόταν λόγος για παρακράτηση από τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ 7 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προορίζονταν για τα Κέντρα Πρόληψης.
Η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ είχε απαντήσει ότι οι λόγοι για τους οποίους είχε υποβάλει την παραίτησή της η κ. Μαλλιώρη είναι γνωστοί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στα μέλη του συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ και καθόλου δεν σχετίζονται με τα όσα περιγράφονταν στο εν λόγω δημοσίευμα.

Απάντηση

Η διοίκηση του Οργανισμού είχε τότε επισημάνει ότι οι καταγγελίες αυτές '...δεν έχουν σχέση με τους λόγους παραίτησης της προέδρου του ΟΚΑΝΑ.
Δεν έχουν σχέση ούτε και με τα όσα πραγματικά ισχύουν αναφορικά με τη χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης από το υπουργείο Υγείας μέσω του ΟΚΑΝΑ.
Ό,τι χρήματα δίνει το υπουργείο αποδίδονται από τον ΟΚΑΝΑ προς τα Κέντρα με βάση τους απολογισμούς καθενός από αυτά, όπως προβλέπεται στην Προγραμματική Σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών, ΟΚΑΝΑ, ΕΕΤΑ και ΚΕΔΚΕ'...

Δεν υπάρχουν σχόλια: