Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Η κινητικότητα έφερε κρεβάτια εντατικής! Πόσα λειτουργούν σήμερα

Σε πλήρη λειτουργία είναι πλέον 542 κρεβάτια μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη μετά την διαφορετική αξιοποίηση του προσωπικού των νοσοκομείων μέσω της κινητικότητας.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας το Δεκέμβριο του 2012, ήταν σε λειτουργία 436 κρεβάτια ΜΕΘ ενώ όταν ο ίδιος ανέλαβε τη θέση του μόλις 400.
Πρόκειται κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη για έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς ανοικτών κρεβατιών δεδομένου ότι την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων είχαν ανοίξει 515.
 
Βέβαια θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι σχεδόν 10 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς καταγράφεται σχεδόν 28% αύξηση της κίνησης στα δημόσια νοσοκομεία λόγω κρίσης και είναι άγνωστο εάν πλέον επαρκούν και τα 542 δεδομένου ότι οι ασθενείς γυρίζουν την πλάτη στον ιδιωτικό τομέα. 
 
«Ένας από τους βασικούς στόχους και της κινητικότητας, όπως την κάναμε το καλοκαίρι, αλλά και των προσλήψεων μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, ήταν να θεραπεύσουμε, στο μέτρο του εφικτού, αυτό το πρόβλημα.
 
Πέρυσι, το Δεκέμβριο του 2012, είχαμε σε λειτουργία 436 κρεβάτια ΜΕΘ. Την ημέρα την οποία ήρθαμε στο Υπουργείο, είχαμε περίπου 400. Από 400 που τα παραλάβαμε, είχαμε ως κεντρικό στόχο να φτάσουμε στο ανώτατο σημείο που είχε φτάσει ποτέ η χώρα, που ήταν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων τα 515 κρεβάτια και λόγω της ετοιμότητας που έπρεπε να έχουμε για τους αγώνες» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
 
Να σημειωθεί ότι το σύνολο της δυνατότητας της χώρας σε κρεβάτια ΜΕΘ είναι 630. 
 
ΤΑ ΔΥΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΣΤΟ Γ. Ν. ΡΟΔΟΥ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: