Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Νέα λίστα ΜΗΣΥΦΑ με 120 νέα φάρμακα

Τα νέα αυτά φάρμακα, αφορούν αντιαλλεργικά προϊόντα, ιχθυέλαια και φυσικά προϊόντα. Τα περισσότερα από τα νέα ΜΗΣΥΦΑ ήταν ήδη στην αρνητική λίστα, δηλαδή χορηγούνταν με ιατρική συνταγή αλλά χωρίς συμμετοχή των ασφαλιστικών φορέων. Με τη νέα τοποθέτησή τους στη λίστα των ΜΗΣΥΦΑ, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν πλέον να τα αγοράζουν, χωρίς απαραίτητα να τους τα έχει υποδείξει κάποιος γιατρός. Ταυτόχρονα, από τη μετακίνηση αυτή των 120 ιδιοσκευασμάτων στη λίστα ΜΗΣΥΦΑ, δεν διαφοροποιείται το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης, αφού τα περισσότερα βρίσκονταν ήδη στην αρνητική λίστα.
Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, τα ΜΗΣΥΦΑ συνεχίζουν να χορηγούνται αποκλειστικά από τα φαρμακεία και φθάνουν πλέον τα 1310 ιδιοσκευάσματα. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με παράγοντες της φαρμακευτικής αγοράς, η προηγούμενη λίστα ΜΗΣΥΦΑ περιελάμβανε 1191 φάρμακα, από τα οποία μόνο τα 500 βρίσκονταν σε κυκλοφορία στην ελληνική αγορά, παρότι το σύνολο των προϊόντων που αναφέρονταν στη σχετική απόφαση, διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας στη χώρα μας.
Υπενθυμίζουμε ότι στην λίστα των ΜΗΣΥΦΑ περιλαμβάνονται φάρμακα για το στομάχι, τους ιλίγγους, σπρέι, καρνιτίνες, σκευάσματα για τα μαλλιά, δερματολογικά προϊόντα για τον έρπη, παυσίπονα τζελ και αλοιφές, γλυκοζαμίνες, τοπικά αναισθητικά, αντιμυκητιασικά, κατά του καπνίσματος κλπ.
Η νέα λίστα ΜΗΣΥΦΑ επισυνάπτεται.

Επιπλέον Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: