Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Θέμα ιατρικού μισθολογίου ανοίγει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Αντιμέτωπη με νέο “μέτωπο” για το μισθολόγιο βρίσκεται η κυβέρνηση.
Έπειτα από τη δικαίωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαστικών και αστυνομικών, αποκατάσταση των αδικιών ζητούν και οι γιατροί.
Με επιστολή που έστειλε την Τρίτη στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) ζητεί την παρέμβασή του, προκειμένου να προωθηθεί στην Βουλή ρύθμιση με την οποία θα αποκαθίστανται όλες οι άδικες - όπως χαρακτηρίζει - περικοπές, οι οποίες επεβλήθησαν από το 2012 στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο.
Στην επιστολή του, ο κ. Βλασταράκος επισημαίνει τα εξής:
“Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τα θέματα υγείας και τους λειτουργούς της, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε ώστε – παράλληλα με άλλους κλάδους οι οποίοι έχουν δικαιωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας (όπως δικαστικοί, αστυνομικοί) – να προωθηθεί ρύθμιση για την αποκατάσταση αδικιών του μισθολογίου των ιατρών του ΕΣΥ”.

Περικοπές

Νομικοί κύκλοι αναφέρουν, πάντως, ότι η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, που δικαίωσε του ένστολους, κρίνοντας αντισυνταγματικές τις περικοπές που υπέστησαν στο πλαίσιο εφαρμογής μνημονιακών διατάξεων, είναι περιορισμένης εφαρμογής.
Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι εκ προοιμίου κερδισμένες όλες οι κατηγορίες των ειδικών μισθολογίων.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν υποστεί μισθολογικές μειώσεις (από 1.759 σε 1.513 ευρώ) και έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: