Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Στο ΣτΕ ο Υπουργός Υγείας για το πλαφόν στη συνταγογράφηση

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Σωτήρη Ρίζο είχε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης με κύριο θέμα την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε για αναστολή της εφαρμογής του πλαφόν στην συνταγογράφηση των δραστικών ουσιών.
Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα ζητήματα που προκύπτουν από την συγκεκριμένη απόφαση καθώς και για άλλα θέματα του υπουργείου που εκκρεμούν στο ΣτΕ. Μεταξύ άλλων μάλιστα, ο υπουργός παρέθεσε στον πρόεδρο του ΣτΕ και τα σχετικά οικονομικά στοιχεία.
Επί του παρόντος πάντως ο κ. Βορίδης δεν έχει προσφύγει στο ΣτΕ κατα της προσωρινής διαταγής που εξέδωσε ο κ. Ρίζος αναφορικά με το πλαφόν στην συνταγογράφηση.
Εντωμεταξύ, στις αρχές Αυγούστου αναμένεται να συζητηθεί από την Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, με εισηγητή τον πάρεδρο Ηλία Μάζο, αίτηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με την οποία ζητείται να ανασταλεί η απόφαση του υπουργού Παιδείας και του ΕΟΠΥΥ για το πλαφόν στην συνταγογραφηση.
Η κύρια προσφυγή πάντως θα συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας, τον προσεχή Σεπτέμβριο με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφασίζει την προσωρινή αναστολή του πλαφόν συνταγογράφησης. Τον περασμένη Απρίλιο είχε εκδώσει επίσης προσωρινή διαταγή αναστολής εφαρμογής απόφασης για το πλαφόν, στην πρώτη -οριζόντια- εκδοχή του.
Η απάντηση του υπουργείου ήταν να κατοχυρώσει νομικά το μέτρο στη Βουλή με τροπολογία. Αρχές Ιουλίου δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με το νέο μηνιαίο «πλαφόν» (πιο εξειδικευμένο, καθώς λαμβάνεται υπ' όψιν η ειδικότητα του γιατρού, η γεωγραφική περιοχή, η εποχή).

Δεν υπάρχουν σχόλια: