Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014


Δρ. ΜΙΧΑΗΛ Δ. ΜΙΧΑΗΛ
Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω
Αγαπητέ κύριε Βαρνάβα,
Μετά από πολυετή αγώνα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας επιβεβαίωσε, επιτέλους, πανηγυρικά, με την υπαριθ. 2306/2014 ομόφωνη Απόφασή της, την διαχρονικά πάγια νομολογία των Διοικητικών Δικαστηρίων ακαι ββαθμού, ότι το επίδομα βιβλιοθήκης των Ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ., όλων των βαθμίδων, δεν υπόκειται σε φορολόγηση, λόγω, ακριβώς, του αποζημιωτικού του χαρακτήρα, κρίνοντας ως αντισυνταγματική την διάταξη της παραγράφου 13 του άρθρου 12 του Ν.3052/2002 (ΦΕΚ Α’ 221).
Υπενθυμίζω, ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπαριθ. 29/2014 ομόφωνη Απόφασή της, έκρινε, ως αντισυνταγματική και πάλι την διάταξη της παραγράφου 13 του άρθρου 12 του Ν.3052/2002 και ότι δεν υπόκειται σε φορολόγηση το επίδομα δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης και συμμετοχής σε συνέδρια καθώς και το ειδικό ερευνητικό επίδομα που λαμβάνουν τα μέλη, κάθε βαθμίδας, του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Ενόψει, συνεπώς, της νομολογιακής αυτής πραγματικότητας, η οποία κατα- λαμβάνει το σύνολο των Ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ., φρονώ, ότι η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. θα πρέπει, σε συνεννόηση με τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Οικονο- μικών, να εισηγηθεί επιτακτικά την πιστή συμμόρφωση της Πολιτείας προς την ως άνω Απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ώστε να επιλυθεί οριστικά ένα αδικαιολόγητα, όπως αποδείχθηκε, χρονίζον πρόβλημα.
Με εκτίμηση,
Μιχαήλ Δ. Μιχαήλ Δικηγόρος παρΑρείω Πάγω
Αθήνα, 15 Ιουλίου 2014

Κύριο
Δημήτριο Βαρνάβα
Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.)
Αθήνα

page1image8076

Δεν υπάρχουν σχόλια: