Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για την υποστελέχωση του πολυδύναμου Ιατρείου Σύμης, πρόκειται να υποβάλλει το δημοτικό συμβούλιο του νησιού.

Η απόφαση πάρθηκε προχθές ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο αφού οι μέχρι τώρα εκκλήσεις προς τους αρμόδιους δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.
Ειδικότερα, αναφέρονται σ’ αυτήν τα εξής:

“Ο πρόεδρος έδωσε το λόγο στο δήμαρχο που ανέφερε ότι έχουν σταλεί επιστολές στους αρμόδιους που αναφέρουν ότι η Σύμη με πληθυσμό άνω των 2.500 κατοίκων, εκ των οποίων τα 500 είναι παιδιά, την δε θερινή περίοδο οι διαμένοντες στο νησί ενίοτε φθάνουν και τις 10.000, εξυπηρετείται πλέον από έναν μόνο ιατρό! Το γεγονός ότι ήρθε γιατρός για δέκα ημέρες και θα ξαναέρθει τον Αύγουστο δεν λύνει το πρόβλημα.

Ότι είναι προφανές ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια και η ίδια η ζωή των κατοίκων του νησιού, υπάρχει δε πρόδηλη ποινική ευθύνη όσων συμμετείχαν σε αυτήν τη διοικητική ενέργεια.

Ότι έχει ήδη αρχίσει η τουριστική περίοδος στο νησί, κατά τη διάρκεια της οποίας η αθρόα προσέλευση επισκεπτών καθιστά αναγκαία και επιτακτική την άμεση επίλυση του παραπάνω προβλήματος. Ένας εφημερεύων ιατρός είναι αδύνατο να ανταπεξέλθει σε ταυτοχρόνως λαμβάνοντα χώρα επείγοντα περιστατικά και σε περίπτωση διακομιδής ασθενούς στη Ρόδο υποχρεωτικά συνοδεύεται από το γιατρό, με αποτέλεσμα το νησί να μένει χωρίς καθόλου ιατρική κάλυψη. 

Οι τελευταίες δύο επιστολές αναφέρονται στις ελλείψεις στο ιατρείο και στον κίνδυνο μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών και στον γηγενή πληθυσμό από τους μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στο νησί. Με τη μαζική είσοδο των παράνομα εισερχόντων μεταναστών στο νησί μας υπάρχει πιθανότητα να διασπείρουν στον πληθυσμό μας λοιμώδη νοσήματα. 

Ουσιαστικά υπάρχει παντελής έλλειψη ιατρικού προσωπικού και εφόσον έχουν γίνει επανειλημμένα εκκλήσεις στους αρμόδιους χωρίς αποτέλεσμα προτείνει να γίνει μήνυση κατά παντός υπεύθυνου.
Και κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά
Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του τα ανωτέρω και τις διατάξεις άρθρων 65,67, 68,69 του Ν. 3852/2010.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Να υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπεύθυνου για την υποστελέχωση του Δημοτικού Πολυδύναμου Ιατρείου Σύμης, εξαιτίας της οποίας έχει τεθεί σε καθημερινό κίνδυνο η ζωή και η υγεία του συνόλου των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού, δεδομένου ότι κάθε άλλη μορφή διαμαρτυρίας και έκκληση προς τους αρμοδίους δεν απέφερε κανένα αποτέλεσμα”.

Πηγή : Μήνυση για την έλλειψη γιατρών θα υποβάλλει ο δήμος της Σύμης | Rodiaki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: