Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Φαρμακοποιοί κατά Βορίδη για τη μείωση του ποσοστού κέρδους! Έκτακτες συσκέψεις

Αντιδράσεις στους κόλπους των φαρμακοποιών προκαλεί η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που ελήφθη έπειτα από συσκέψεις με την τρόικα, για μείωση του ποσοστού κέρδους κατά περίπου 2% σε όλα τα φάρμακα.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Η ανακοίνωση Βορίδη περιελάμβανε μεταξύ άλλων:
Με μια μείωση της τάξης του 2% στο κέρδος των πωλήσεων όλων των φαρμάκων. Ειδικότερα έπειτα από συνομιλίες με την τρόικα συμφωνήθηκε να μειωθεί το ποσοστό κέρδους του κλάδου στο 19% από 21% καθαρό που είναι σήμερα.
 
Ταυτόχρονα οι φαρμακοποιοί θα μπορούν όμως να πωλούν τα λεγόμενα ακριβά φάρμακα και το κέρδος τους μαζί με αυτά να περιορίζεται στο 15,6%. Να σημειωθεί ότι τα ακριβά φάρμακα καταλαμβάνουν περίπου 770 εκατ. ευρώ στα συνολικά 2 δις ευρώ της φαρμακευτικής δαπάνης. 
 
Το κούρεμα των κερδών προκαλεί ήδη αναστάτωση στους φαρμακοποιούς. Δεν είναι τυχαίο ότι ο επικεφαλής των φαρμακοποιών Κυριάκος Θεοδοσιάδης μίλησε για αιφνιδιαστική ανακοίνωση της διάλυσης του κλάδου από την κυβέρνηση.
 
Γι αυτό ο κλάδος θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας το Σάββατο ώστε να καθαρισθούν οι περαιτέρω κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: